Yates ondanks grote achterstand strijdvaardig: 'We willen de thuisfans zeker nog iets te juichen geven' Wielrennen
Wielrennen

Yates ondanks grote achterstand strijdvaardig: 'We willen de thuisfans zeker nog iets te juichen geven'

Yates ondanks grote achterstand strijdvaardig: 'We willen de thuisfans zeker nog iets te juichen geven'

Voor Adam Yates wordt het steeds lastiger om zijn ploeg UAE-Team Emirates een thuiszege te schenken in de UAE Tour. De Engelsman was in de door Einer Augusto Rubio gewonnen rit naar de Jebel Jais niet in staat om zijn tijdverlies van de eerste twee etappes (gedeeltelijk) te compenseren. Yates eindigde in de eindsprint als derde, één seconde achter de nieuwe leider Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step).

'We probeerden op de slotklim andere teams onder druk te zetten', vertelt Yates na afloop bij zijn ploeg. 'Het doel was om agressief te koersen, maar we wisten al van tevoren dat het moeilijk zou worden om tijdsverschillen te creëren. Dat bleek ook het geval te zijn. Marc Soler deed in de sprint een goede lead-out voor me, maar ik kwam aan de verkeerde kant van zijn wiel terecht en Remco sprintte me nadien voorbij.'

De achterstand van Yates bedraagt nu één minuut en twaalf seconden, maar toch houdt hij de moed erin. 'Mijn conditie is heel erg goed en ik ga voor een sterk resultaat op de Jebel Hafeet, aanstaande zondag. Die klim ligt mij beter dan de Jebel Jais, dus we gaan zien wat daar gaat gebeuren. De support van de fans is geweldig tot nu toe. De UAE Tour is onze thuiswedstrijd, dus we willen de fans zeker nog iets te juichen geven.'

Van donderdag tot en met zaterdag zal Yates normaal gesproken niet mee gaan doen voor de knikkers, daar er vlakke etappes op het menu staan. Zondag moet Yates op de Jebel Hafeet Evenepoel van zich afschudden om nog aanspraak te kunnen maken op de eindzege.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws