Plapp moest Evenepoel in sprint laten gaan: 'Remco is niet voor niets de beste' Wielrennen
Wielrennen

Plapp moest Evenepoel in sprint laten gaan: 'Remco is niet voor niets de beste'

Plapp moest Evenepoel in sprint laten gaan: 'Remco is niet voor niets de beste'

Luke Plapp moest na afloop van de derde etappe in de UAE Tour zijn leiderstrui afstaan aan Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step). De Australisch kampioen van INEOS Grenadiers werd vijfde en verloor één seconde op de sterk sprintende Evenepoel. Plapp is toch blij met zijn performance op de Jebel Jais.

'Remco is niet voor niets de beste renner van de wereld', stelt Plapp vast in het flashinterview. 'Dichter bij dan dit kon ik niet komen. Je zag hoe goed Remco was richting de finish. Toch was het een goede dag voor mij en het team. Cameron Wurf reed een geweldige etappe vooraan het peloton, volgens mij had hij het wel naar zijn zin op die positie.'Alle teamgenoten hebben me geweldig geholpen en de vijfde plaats bleek uiteindelijk het maximaal haalbare.'

'Ik heb alles gegeven in de sprint', aldus Plapp, die ondanks het feit dat hij de trui verliest nog wel perspectief ziet in de UAE Tour. 'Ik sta nog steeds tweede in het klassement en is er nog een lange weg te gaan. Het is zeker niet over.'

Donderdag gaat de UAE Tour verder met een vlakke rit naar Dubai Harbour. De eerstvolgende kans voor de klimmers wacht normaal gesproken op de laatste dag, als de Jebel Hafeet moet worden beklommen. Plapp gaat daar proberen zijn achterstand van een seconde goed te maken op Evenepoel.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws