Bissegger klopt Ganna in UAE-tijdrit; Dumoulin (derde) blijft Pogacar voor en is beste klassementsman Wielrennen
Wielrennen

Bissegger klopt Ganna in UAE-tijdrit; Dumoulin (derde) blijft Pogacar voor en is beste klassementsman

Bissegger klopt Ganna in UAE-tijdrit; Dumoulin (derde) blijft Pogacar voor en is beste klassementsman

Stefan Bissegger heeft in de UAE Tour topfavoriet Filippo Ganna van de zege gehouden in de tijdrit. De Zwitserse hardrijder was maar liefst zeven seconden sneller dan de wereldkampioen. Tom Dumoulin reed een zeer sterke tijdrit en werd derde.

Met de wind in de rug in de eerste vier kilometer was het snel starten: Mikkel Bjerg, die eerste die een serieuze tijd neerzette, werkte dit deel af aan een gemiddelde van maar liefst 59 kilometer per uur. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat de Deen aan de finish de snelste tijd klokte, wetende dat de toppers dan nog allemaal moesten komen.

Bissegger geeft Ganna tijdritles

Klassementsrenners Aleksandr Vlasov en Neilson Powless kwamen sterk in de buurt van de tijd van Bjerg, maar het was de toptijdrijder Bissegger die alles van de tabellen veegde. De Zwitser deed er maar liefst 24 (!) seconden sneller over dan Bjerg, en dat over negen kilometer. Bizar snel.

Michal Kwiatkowski en Luke Plapp (pech) beten zich namens INEOS Grenadiers stuk op de tijd van Bissegger, die op dat moment werkelijk boven de concurrentie uittorende. Een andere man, João Almeida, nestelde zich ondertussen achter de Zwitser en voor Bjerg. Almeida was 22 seconden langzamer dan de man van EF Education-EasyPost.

Daarna was het wachten tot de start van topfavoriet Ganna, die precies wist wat hij moest rijden om de zege hier te pakken. De Italiaan kwam aan het tussenpunt één seconde slomer dan Bissegger door, wat hoe dan ook een interessant tweede stuk tegen de wind in op zou leveren. Uiteindelijk finishte de Italiaanse wereldkampioen zeven seconden na Bissegger, een flink gat in zo'n korte chrono.

Dumoulin positioneert zich als beste klassementsman, Philipsen verrast

Nu de strijd om de daguitslag toch al wel beslist leek, was het vanuit Nederlands oogpunt uitkijken naar Dumoulin en de andere klassementsrenners. Adam Yates (eindwinnaar 2020) en Tadej Pogacar (2021) waren mannen om nog voor hem in de gaten te houden. Zowel de Brit als Sloveen werkte een prima tijdrit af, met een virtueel resultaat rond plek tien (Yates) en drie (Pogacar) als gevolg.

Dumoulin kwam sterk als vierde door bij het eerste tussenpunt, wat zeer goed genoemd mocht worden. Aan de finish liet Dumoulin 9:57 noteren, de beste tijd van alle klassementsrenners en dus nog voor Pogacar. Na de coureur van Jumbo-Visma was het enkel nog aan de sprinters, van wie leider Jasper Philipsen nog verbaasde met een tiende plek in de tijdrit, wat alles zegt over de topvorm van de Belg.

Uitslag etappe 3 UAE Tour 2022


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws