Madiot is zuinig op veelvraat en toptalent Lenny Martinez: 'Er is een wereld buiten de Tour de France' Wielrennen
Wielrennen

Madiot is zuinig op veelvraat en toptalent Lenny Martinez: 'Er is een wereld buiten de Tour de France'

Madiot is zuinig op veelvraat en toptalent Lenny Martinez: 'Er is een wereld buiten de Tour de France'

Lenny Martinez is de grote man bij Groupama-FDJ dit seizoen. De piepjonge Fransman zorgde al voor een hele rits overwinningen, met name in Franse klimwedstrijden als de Classic Var en de Mercan'Tour. Vele ploegen trekken aan Martinez, maar bij zijn huidige ploeg blijven ze voorzichtig met hem. Zo ook als het zijn programma betreft, vertelde ploegleider Marc Madiot aan Cyclism'Actu.

Madiot ging in gesprek met de Franse wielersite in op de bijzondere prestaties van Martinez, die ook al goede uitslagen reed in rondes van een week. 'Het is altijd prachtig om te winnen, welke wedstrijd dat is maakt dan eigenlijk niet heel erg veel uit. Lenny is fantastisch in de klimwedstrijden. Hij beheerst die discipline geweldig en toont heel veel zelfvertrouwen aan de start. Ook kan hij de boel afmaken als hij goed wordt gebracht, dat heeft hij bewezen in de Mercan'Tour.

Madiot is en blijft heel helder over deelname Martinez aan Tour de France

Toch hebben ze allerminst haast bij Groupama om Martinez ook in de grootste wedstrijden al op te stellen en druk op te leggen. Ze wachten geduldig. Zo zal de kleine klimmer opnieuw de Vuelta rijden en niet de Tour de France. Een domper voor velen, maar Madiot zit er niet mee. 'Nee, want we hebben buiten het seizoen een programma opgesteld en we houden ons aan dit programma. Er zijn nog andere mooie evenementen waarmee we met hem mooie resultaten kunnen boeken.'

Vorig jaar droeg Martinez al het rood in de Vuelta. Meerdere ploegen, waaronder INEOS Grenadiers en Visma | Lease a Bike, zouden achter hem aan zitten. 'De Tour is voor ons als Fransen het hoogtepunt van het jaar, maar daar stopt het niet. Martinez zal de Ronde van Zwitserland rijden en ook de Vuelta weer doen. Over zijn toekomst hoef ik niets te zeggen. We hebben goed contact, hij rijdt bij ons en onze relatie is hartstikke goed.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws