Bjerg kansloos na val op slechtste moment: 'Jonas had blijkbaar andere plannen' Wielrennen
Wielrennen

Bjerg kansloos na val op slechtste moment: 'Jonas had blijkbaar andere plannen'

Bjerg kansloos na val op slechtste moment: 'Jonas had blijkbaar andere plannen'

Mikkel Bjerg verloor donderdag de gele trui in het Critérium du Dauphiné aan Jonas Vingegaard. Het kwam echter niet helemaal door zijn landgenoot, maar ook door een opmerkelijke val aan de voet van de laatste klim. Daardoor was Bjerg meteen kansloos.

'Het was heel mooi om in het geel te rijden en de ploeg werkte heel hard voor mij', somt Bjerg de positieve punten van de etappe op in gesprek met Cycling Pro Net. 'Voor de laatste klim zei ik nog: ik kan het halen. Ik ging er daarbij vanuit dat het tempo hoog zou liggen, maar niet dat het vol gas zou gaan. Jonas had blijkbaar andere plannen.' Het was echter niet Vingegaard, maar Ricahrd Carapaz die de koers volledig deed ontploffen, en uiteindelijk ook zichzelf.

'Ik viel vlak voor de laatste klim', blikt Bjerg terug op zijn valpartij. 'We kwamen net uit een snelle afdaling en iedereen was really crazy. Ik nam veel risico om vooraan te beginnen, maar toen ging de ketting van Matteo Jorgenson eraf. Ik moest daardoor in de bocht veranderen van lijn. De weg lag echter vol met gravel, waardoor ik onderuit schoof.'

Bjerg: 'Hij is in topvorm'

'Ik voel mij wel goed. Ik heb wel een wond op de heup, maar al bij al is het niet zo slecht', ziet Bjerg de schade meevallen.' Bjerg verloor het geel dus aan Vingegaard, de grote concurrent van zijn kopman Tadej Pogacar. 'Deze prestatie laat zien dat hij in heel goede vorm is. Ik sprak hem vanmorgen en hij zei dat hij een goede tijdrit had gedaan. Dat maakte mij extra trots, het is beter dan dat hij heel slechte benen had gehad. Hij is in ieder geval in topvorm', aldus Bjerg over zijn landgenoot.

Op de vraag of alleen Pogacar Vingegaard vandaag had kunnen kloppen antwoordt Bjerg grappend: 'Of Remco (Evenepoel, red.) Er staan ons nog heel wat mooie duels te wachten in de komende jaren. Het was heel leuk om mij vandaag met het geel even voor te doen als één van de grote mannen'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws