Yentl Vandevelde stunt namens Tour de Tietema-Unibet: 'We schrijven geschiedenis' Wielrennen
Wielrennen

Yentl Vandevelde stunt namens Tour de Tietema-Unibet: 'We schrijven geschiedenis'

Yentl Vandevelde stunt namens Tour de Tietema-Unibet: 'We schrijven geschiedenis'

De Yentl Vandevelde was donderdag de zeer verrassende winnaar van de eerste etappe van de ZLM Tour. De renner van Tour de Tietema-Unibet Cycling Team (ploeg van Bas Tietema) was de sterkste van de kopgroep, die het sprintende peloton nipt voorbleef.

Na afloop overheerste het ongeloof bij Vandevelde. De Belg dacht dat het dagje in de kopgroep op 'weer hetzelfde verhaal' zou uitdraaien. Waarbij hetzelfde verhaal natuurlijk een massasprint is. Toch bleek dat je als vluchter altijd hoop moet blijven houden. 'Ik ga van niks naar een heel dikke overwinning', aldus Vandevelde.

Vandevelde sloeg zijn slag door op een kilometer van de finish te demarreren. 'Dat dit gebeurt, is echt ongelooflijk. De afgelopen maanden heb ik wat pech gehad, maar hier droom je van. We schrijven geschiedenis met de ploeg. Hopelijk is dat niet de laatste keer. Dit is echt een heel dikke vis', jubelt de renner.

Waar Vandevelde aanvankelijk weinig vertrouwen had dat de kopgroep kon vooruit blijven, veranderde dat met nog tien kilometer te gaan. 'Ik had wel goede benen, maar normaal wordt het toch altijd een massasprint. We hadden allemaal vooraan nog wat over en toen we hoorden dat we nog een minuut hadden op het einde, dacht ik: we houden het vol.'

'Het is echt ongelooflijk. In mijn leven heb ik alleen nog maar kleine koersen gewonnen. En nu win ik een Pro-koers', besluit een verbijsterde Vandevelde. Nils Eekhoff behield de leiderstrui in de ZLM Tour. De renner van DSM won woensdagavond de proloog.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws