Bondscoach Vanthourenhout duidt Belgische OS-selectie: 'Wil onderstrepen dat dat indrukwekkend is' Wielrennen
Wielrennen

Bondscoach Vanthourenhout duidt Belgische OS-selectie: 'Wil onderstrepen dat dat indrukwekkend is'

Bondscoach Vanthourenhout duidt Belgische OS-selectie: 'Wil onderstrepen dat dat indrukwekkend is'

De selectie van België voor de Olympische Spelen is bekendgemaakt. Wout van Aert, Remco Evenepoel, Tiesj Benoot en Jasper Stuyven vormen het kwartet dat België in Parijs zal afvaardigen, zo heeft bondscoach Sven Vanthourenhout besloten.

Zoals inmiddels bekend hebben Evenepoel en Van Aert dit jaar de nodige tegenslag gekend, met hevige valpartijen en ernstige blessures tot gevolg. Beide heren zullen in de Tour de France in actie komen, waarna ze dus ook allebei naar de Spelen trekken. 'Van Aert en Evenepoel zijn twee namen die ons al veel gegeven hebben', duidt Vanthourenhout op de persconferentie tegenover de aanwezige media. 'Samen hebben ze al acht internationale medailles. Op EK’s, WK’s en Spelen. Ik wil onderstrepen dat dat indrukwekkend is.'

Geen De Lie, Philipsen en Nys

Benoot en Stuyven, die ook beiden de Tour betwisten, doen in Parijs enkel de wegrit. Van Aert en Evenepoel doen dus ook de tijdrit, waarbij beide heren toch als meest serieuze kanshebbers op het goud gezien mogen worden. 'Met Benoot en Stuyven heb ik gezorgd voor goeie ondersteuning. Zij hebben heel veel ervaring in die rol. Ze hebben ook al veel voor onze federatie betekend op de belangrijke momenten. Ze zijn van goudwaarde. Het wordt een moeilijke, tactische maar ook pittige koers. Daarvoor heb je ervaring nodig. Die hebben wij.'

Vanthourenhout heeft waarschijnlijk flinke en lastige knopen moeten doorhakken, daar supersterren als Jasper Philipsen, Arnaud De Lie en Thibau Nys thuis moeten blijven. 'Vier renners is niet veel, rekening houdend met de luxe die we hebben in België. Maar ik ben ervan overtuigd dat we met een zeer sterk en ervaren team richting Parijs reizen', aldus de bondscoach. De beslissing over de selectie was twee weken geleden al gemaakt. Het Belgische kampioenschap heeft dus geen rol meer gespeeld.

De wegrit van de Olympische Spelen staat gepland voor zaterdag 3 augustus.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws