BORA bouwt aan boude klassementsambities: Cruciale Roglic-pion Vlasov verlengt contract Wielrennen
Wielrennen

BORA bouwt aan boude klassementsambities: Cruciale Roglic-pion Vlasov verlengt contract

BORA bouwt aan boude klassementsambities: Cruciale Roglic-pion Vlasov verlengt contract

Goed nieuws vanuit BORA-hansgrohe, zo tijdens de cruciale voorbereidingsweken op de Tour de France. Aleksandr Vlasov, de Rus die geacht wordt om als meesterknecht te fungeren in de Tour de France voor Primoz Roglic, heeft zijn contract verlengd bij de Duitse ploeg. Dat maakt het team donderdagochtend wereldkundig via de sociale kanalen.

Eerder sloeg BORA al een enorme slag door Jai Hindley langer vast te leggen. De Australische klimmer zorgde in 2022 voor het hoogtepunt voor de Duitse ploeg door de Giro d'Italia op zijn naam te schrijven. Ook Vlasov verlengt dus nu en behaalde al mooie resultaten voor BORA. Zo werd hij al eens vijfde in de Tour, won hij de Ronde van Romandië en zegevierde hij in meerdere ritten in kleinere rondes, zoals dit jaar nog in Parijs-Nice gebeurde.

Vlasov blij met verlenging én komst Red Bull

De 27-jarige Vlasov zal in de Tour dus een belangrijke pion zijn voor Roglic, maar wil, net als Hindley, zichzelf ook blijven ontwikkelen in de (grote) rondes. De Rus is verguld met zijn verlenging en vertelt ons ook dat de veelbelovende toekomst van de ploeg hier een grote rol in speelt. Red Bull staat namelijk op het punt om in te springen als geldschieter bij het team.

'Ik ben erg blij met de verlenging van mijn contract. De afgelopen jaren heb ik mij ontwikkeld als coureur en ronderenner. Ik voel me heel goed bij BORA-hansgrohe, het is een leuke sfeer gecombineerd met een professionele werkethiek. Ik ben dus blij om te blijven en me verder te ontwikkelen. De komst van Red Bull is voor mij een heel interessant project en ik waardeer het dat het team in mij gelooft. Ik ben klaar om de komende jaren mijn best te doen', aldus Vlasov, die komend weekend met Roglic op jacht gaat naar het geel in de Dauphiné.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws