BORA-hansgrohe: 'Hoe het met Uijtdebroeks is gegaan, is niet goed voor hem, ons en de hele sport' Wielrennen
Wielrennen

BORA-hansgrohe: 'Hoe het met Uijtdebroeks is gegaan, is niet goed voor hem, ons en de hele sport'

BORA-hansgrohe: 'Hoe het met Uijtdebroeks is gegaan, is niet goed voor hem, ons en de hele sport'

Het was dé saga van de afgelopen maanden in de wielersport: de overgang van Cian Uijtdebroeks van BORA-hansgrohe naar Visma | Lease a Bike. De versie van het verhaal van Uijtdebroeks zelf en zijn nieuwe ploegbaas Richard Plugge hoorden we eind december al in Amsterdam, maar die van BORA-hansgrohe ontbrak nog. Veel woorden wensten de grote mannen van de Duitse ploeg er woensdag op Mallorca niet aan vuil te maken, maar logischerwijs wilden ze er nog wel een streep onder zetten.

De jonge Belg stelde bij de teampresentatie van Visma | Lease a Bike dat zijn periode bij de Duitsers simpelweg op zijn eind liep, zonder in de details te treden. 'De laatste maanden waren niet zo leuk, dus het was een beetje kijken wat het beste voor mij zou zijn. Eind november heb ik de mogelijkheden bekeken, waarna we op 1 december besloten hebben het contract op te zeggen en bij Visma te tekenen. Hier heb ik 27 andere Cians langs mij.'

Ralph Denk, de Plugge van BORA-hansgrohe, heeft er enkele drukke maanden opzitten met de transferverhalen rondom Roglic en Uijtdebroeks. Zo ervaarde hij het zelf niet en daar wilde hij het ook bij laten. 'Als manager, met alle mensen die voor de ploeg werken op en naast de weg, is het de meest intensieve tijd. We hebben de situaties met Cian en Primoz gehad, dus het was heel druk. Voor mij persoonlijk omvatte het weinig stress, omdat ik houd van wat ik doe', aldus de Duitser.

ralph denk

Aldag: 'Als ik Cian zie, wens ik hem goededag en wens ik hem het beste'

Sportief directeur Rolf Aldag kreeg in het Iberostar Hotel op het Spaanse eiland de vraag wat hij er nu eigenlijk allemaal van vond? ‘Ik denk niet dat het voor ons op dit moment relevant is', reageerde hij in eerste instantie kortaf, om uiteindelijk toch wat duiding te geven. 'Er is een oplossing gevonden die voor iedereen paste. Als dingen niet werken, dan is dat zo. Voor 2024 hebben we hem ons plan voorgelegd met zijn doelen, maar hij had daar een ander gevoel bij. Hoe dat is gegaan, is vrij lastig geweest. Hoe dat allemaal publiek is geworden, is niet goed voor hem, ons en de hele sport...', zegt Aldag met hoorbare teleurstelling in zijn stem.

'Hoe dat allemaal naar buiten is gekomen: dat is waar ik het meeste van baal. Als ik Cian ergens in de lift zie, wens ik hem goededag en het beste bij Visma | Lease a Bike. Hij heeft veel talent en dat wilden wij ook tot uiting brengen, maar ik zit hier niet om nog drie maanden dat verhaal te laten lopen. Wat er is gebeurd, is heel slecht voor de sport. Ik ben er oprecht verdrietig van hoe dat verhaal is gelopen. Het heeft geen zin om verdere verhalen erover uit te brengen, we moeten er een eind aan breien', zet Aldag er voor altijd een streep onder. Bij deze.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws