Primoz Roglic en BORA-hansgrohe zouden wel raad weten met komst Red Bull als grote sponsor Wielrennen
Wielrennen

Primoz Roglic en BORA-hansgrohe zouden wel raad weten met komst Red Bull als grote sponsor

Primoz Roglic en BORA-hansgrohe zouden wel raad weten met komst Red Bull als grote sponsor

Als alles goed verloopt, lijft de mondiale energiedrankgigant Red Bull op termijn een minderheidsbelang in bij wielerploeg BORA-hansgrohe. De deal moet nog beklonken worden middels goedkeuring van de Oostenrijkse overheid, maar de hoofdrolspelers vanuit de Duitse formatie konden hun enthousiasme op Mallorca niet verbloemen tegenover In de Leiderstrui.

Ploegbaas Ralph Denk doet - als alles geldig verklaard wordt - 51% van de aandelen van de wielerploeg over aan Red Bull. Tot eind deze maand kan er nog een aanklacht tegen de op handen zijnde deal gedaan worden. 'Red Bull is van plan zijn betrokkenheid bij het wegwielrennen uit te breiden en streeft naar een samenwerking met BORA - hansgrohe', bevestigde de ploeg eerder al. 'Door partner te worden in het bedrijf van teammanager Ralph Denk, streeft Red Bull ernaar de portefeuille van bestaande hoofdsponsors voor de lange termijn van het team aan te vullen, die op een langetermijnbasis zullen blijven.'

Gevraagd naar de precieze ontwikkelingen in de zaak moest de Duitse ploegbaas zijn kaken nog even op elkaar houden. 'We hebben de bevestiging nodig van de overheid, maar het zou strategisch een heel goede zet kunnen zijn', bevestigde Denk. 'We kunnen verder groeien. De sport is de afgelopen jaar flink veranderd, met steeds hogere budgetten. We moeten daarop reageren, en ik wil een team runnen dat competitief is. Dat kan de volgende stap zijn voor ons en daar hoop ik op, maar daarvoor moeten we wachten tot de definitieve bevestiging.’

anton palzer

Denk, Aldag en Roglic hopen vurig op witte rook vanuit Red Bull en Oostenrijkse autoriteiten

BORA-hansgrohe kondigde woensdag aan dat het met Primoz Roglic volledig voor een overwinning in de Tour de France gaat, waarbij de Sloveen kan rekenen op een topploeg met onder meer Jai Hindley, Aleksandr Vlasov, Danny van Poppel en Daniel Felipe Martínez. Met Red Bull krijgt de ploeg mogelijk nog meer financiële slagkracht. ‘Ik ben ook al 50', antwoordt Denk met een grote glimlach op de vraag waarom hij een deel van zijn aandelen van de hand zou doen. 'Ik ken Red Bull sinds de afgelopen jaren met mooie projecten en een goed partnership.' Het bedrijf ondersteunt naast Max Verstappen en Wout van Aert namelijk ook de juniorentak van de ploeg, alsook renner Anton Palzer.

'Maar we moeten erop wachten. De evolutie van de sport in het algemeen is dat Red Bull het verschil kan maken, maar het is veels te vroeg om er concreet over te praten', stipt Denk aan. Eenzelfde woorden bij sportief directeur Rolf Aldag. 'We hebben het doel om 51% van de aandelen aan Red Bull te geven, daar zijn we heel blij mee als ploeg. We hebben al een partnership en zijn dus al langer samen bezig, dus we weten wat zij toe kunnen voegen. De feiten moeten echter nog komen. Maar goed, ik heb nog nooit iets minder zien geworden als Red Bull inspringt', waarop de naast hem zittende Roglic gretig inhaakt. 'Mij lijkt het ook fantastisch. Red Bull gives you wings', klinkt er met een lach uit de mond van de Sloveen, die met zijn skispringverleden wel weet wat vliegen is en dat ook handig met armgebaren vermarkt op de mediadag van de Duitse formatie. En zo geeft hij op geheel eigen wijze toch een leuke draai aan het verboden onderwerp tot en met 26 januari.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws