BORA-hansgrohe rekent in Giro d'Italia op grillen van Vlasov, ook Kämna en Jungels naar Italië Wielrennen
Wielrennen

BORA-hansgrohe rekent in Giro d'Italia op grillen van Vlasov, ook Kämna en Jungels naar Italië

BORA-hansgrohe rekent in Giro d'Italia op grillen van Vlasov, ook Kämna en Jungels naar Italië

BORA-hansgrohe heeft een ijzersterke ploeg gepresenteerd voor de Giro d'Italia. De Duitse ploeg trekt als titelverdediger naar Italië, na de eindzege van Jai Hindley in 2022. De Australiër is er niet bij, maar met Aleksandr Vlasov is er wel een andere klassementsman van de partij.

Vlasov is bezig aan z'n tweede seizoen bij BORA-hansgrohe. Vorig jaar richtte hij zich vol op de Tour de France en werd hij - na een crash in de eerste week - toch nog keurig vijfde. Het was een bevestiging van zijn kwaliteiten, waarmee hij in 2021 bij Astana al vierde was geworden in de Giro d'Italia. BORA-hansgrohe sprak eerder dit jaar al uit dat het opnieuw het doel is om podium te rijden in de Ronde van Italië.

Naast Vlasov is er meer te genieten bij BORA. Met Lennard Kämna heeft het een man in vorm aan boord, waarmee het alle kanten op kan. Kämna richtte zich de laatste jaren vooral op ritsucces en won na een rit in de Tour de France van 2020 vorig jaar ook een etappe in de Giro. Dit seizoen was het al eens raak in de Tour of the Alps en maakte Kämna verder indruk een vierde plaats in de Tirreno-Adriatico en een zesde plaats in het eindklassement van diezelfde Tour of the Alps.

Bob Jungels is op papier de derde grote naam. De Luxemburger had vooralsnog geen al te gelukkig 2023 en bereidt zich momenteel in de Ronde van Romandië voor op de Giro d'Italia. Hij reed dit jaar verder alleen de Ronde van Valencia en Parijs-Nice. Zijn geliefde klassiekers moest hij voorbij laten gaan. BORA wordt in de Giro gecompleteerd door Italiaans klimtalent Giovanni Aleotti, sterke beren Nico Denz en Anton Palzer en klimmers Matteo Fabbro en Patrick Konrad.

Selectie BORA-hansgrohe - Giro d'Italia 2023

Aleksandr Vlasov
Giovanni Aleotti
Cesare Benedetti
Nico Denz
Matteo Fabbro
Lennard Kämna
Patrick Konrad
Anton Palzer

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws