DSM stuurt Dainese en Leknessund naar Giro d'Italia, ook Vanhoucke en Tusveld voor etappezeges Wielrennen
Wielrennen

DSM stuurt Dainese en Leknessund naar Giro d'Italia, ook Vanhoucke en Tusveld voor etappezeges

DSM stuurt Dainese en Leknessund naar Giro d'Italia, ook Vanhoucke en Tusveld voor etappezeges

Team DSM heeft een knap team vol vrijbuiters op papier voor de Giro d'Italia. De Nederlandse wielerploeg speelt Alberto Dainese uit voor de sprintetappes en heeft met onder meer Andreas Leknessund en Harm Vanhoucke meerdere kaarten om te spelen in de bergen.

Naast Leknessund en Vanhoucke is Martijn Tusveld als enige Nederlander van de partij. Marius Mayrhofer, die dit jaar de Cadel Evans Great Ocean Road Race won, Jonas Iversby HvidebergAndreas Leknessund, Niklas Märkl en Florian Stork wordt de selectie gecompleteerd met veel jong toptalent.

DSM heeft niet per se klassementsambities voor de Giro d'Italia. Ploegleider Matt Winston vertelt in een persbericht dat er puur en alleen op dagzeges wordt gemikt. 'Met Marius, Alberto en Niklas hebben een sterk blok voor de sprints, we geloven erin dat ze goed kunnen samenwerken. Andreas en Harm zijn de vooruitgeschoven pionnen voor de ontsnappingen. We zullen als eenheid moeten koersen.'

Grote afwezige is Henri Vandenabeele, die wel beoogd was voor de Giro. De jonge Belg raakte recent besmet met het coronavirus en zal sowieso niet op tijd klaar zijn voor de Ronde van Italië. Hij is niet de enige die met corona kampt richting het hoofddoel in mei. Arkéa-kopman Warren Barguil en Trek-kopman Giulio Ciccone leven nog tussen hoop en vrees of ze de start in de Abruzzo na een besmetting gaan halen.

Selectie Team DSM - Giro d'Italia 2023

Andreas Leknessund
Jonas Iversby Hvideberg
Niklas Märkl
Marius Mayrhofer
Florian Stork
Martijn Tusveld
Harm Vanhoucke
Alberto Dainese

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws