BORA-hansgrohe trekt met Vlasov, Uijtdebroeks en stevige klassementsploeg naar Vuelta Wielrennen
Wielrennen

BORA-hansgrohe trekt met Vlasov, Uijtdebroeks en stevige klassementsploeg naar Vuelta

BORA-hansgrohe trekt met Vlasov, Uijtdebroeks en stevige klassementsploeg naar Vuelta

BORA-hansgrohe heeft als één van de laatste ploegen haar selectie voor de zaterdag beginnende Vuelta a Espana gepresenteerd. De Duitse formatie laat de sprinters voor het overgrote deel thuis, terwijl het met meerdere potentiële klassementsrenners naar Barcelona trekt.

Aleksandr Vlasov is normaal gesproken de man die naar voren wordt geschoven bij de formatie van Ralph Denk. De klimmer eindigde recent nog als tweede in de Ronde van Burgos, achter Primoz Roglic. Naast Vlasov staan er met Emanuel Buchmann, Sergio Higuita, Lennard Kämna en Cian Uijtdebroeks nog enkele goede renners aan het vertrek namens BORA-hansgrohe.

Voor de piepjonge Uijtdebroeks wordt het zijn eerste grote ronde, waarin hij vooral zal rijden als ontdekkingstocht. Buchmann, Kämna en Higuita lijken zich op te mogen maken voor een dubbelrol: enerzijds Vlasov ondersteunen, anderzijds zelf dagsucces najagen.

Jonas Koch kan in de sprints mogelijk nog een resultaatje rijden, maar hij moet zich net als tweevoudig Giro-ritwinnaar Nico Denz en ook Ben Zwiehoff voornamelijk schikken in een rol als helper.

Selectie BORA-hansgrohe Vuelta a Espana 2023

Emanuel Buchmann
Nico Denz
Sergio Higuita
Lennard Kämna
Jonas Koch
Cian Uijtdebroeks
Aleksandr Vlasov
Ben Zwiehoff

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws