BORA spiegelt zich voor Vuelta-selectie niet aan Jumbo's Tour: 'Van Aert is van een andere planeet' Wielrennen
Wielrennen

BORA spiegelt zich voor Vuelta-selectie niet aan Jumbo's Tour: 'Van Aert is van een andere planeet'

BORA spiegelt zich voor Vuelta-selectie niet aan Jumbo's Tour: 'Van Aert is van een andere planeet'

Sam Bennett al dan niet meenemen naar de Vuelta a España. Dat is de vraag die het management van BORA-hansgrohe zich stelt. De Duitse formatie neemt met Sergio Higuita en hoogstwaarschijnlijk Jai Hindley twee klassementsrenners mee naar de Vuelta, en dan is het de vraag of die klassementsambities gecombineerd kunnen worden met de aanwezigheid van een sprinter. Ploegleider Rolf Aldag laat bij Cyclingnews zijn licht schijnen over de situatie.

Zowel in de Giro d'Italia als in de Tour de France was er binnen de selectie van BORA-hansgrohe geen plaats voor een sprinter, en zakte het team af met enkel klassementsambities. Danny van Poppel sprintte in de Tour weliswaar geregeld naar een mooie ereplaats, maar de Nederlander zat voornamelijk in de ploeg om klassementsman Aleksandr Vlasov in de vlakkere etappes bij te staan. De Rus werd uiteindelijk vijfde in het eindklassement van de Tour, Hindley wist de Giro namens BORA-hansgrohe zelfs te winnen. Dat Bennett dit seizoen voorlopig nog niet echt vooruitkomt, speelt natuurlijk ook niet in het voordeel van de Ier.

Aldag: 'Jumbo-Visma's tactiek copy-pasten is niet wat we kunnen of willen doen'

'We zitten volop in de overgang naar een klassementsteam, en ploegmanager Ralph Denk heeft duidelijk gemaakt waar we naartoe willen. Een grote ronde winnen was een driejarig project, maar we zijn er met de overwinning van Hindley in de Giro in mei al in geslaagd. Dus dat geeft ons ook de vrijheid om niet te hoeven jagen op iets dat we al hebben bereikt. Het is een behoorlijk luxesituatie om in te verkeren', aldus Aldag.

'Er is echter nog veel te leren, dus het kan interessant zijn om in de Vuelta te leren hoe je een sprintersteam kunt combineren met klassementsambities en te zien welk type renners je daarvoor nodig hebt', zo doelt de Duitster op de al dan niet aanwezigheid van Bennett in de selectie. Zowel het eindklassement als de puntentrui winnen, net zoals Jumbo-Visma afgelopen Tour deed met Jonas Vingegaard en Wout van Aert zou dan het ultieme doel zijn. 'Kijk eens hoe makkelijk dat ging in de Tour', zo lacht Aldag. 'Zij zijn er in geslaagd, maar dat was uitzonderlijk. Van Aert komt zoals hij rondreed gewoon van een andere planeet. Jumbo-Visma hun tactiek copy-pasten is niet wat we kunnen of willen doen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws