BORA wil in 2022 'agressiever' koersen: 'Niet wachten tot we in finales worden afgeslacht' Wielrennen
Wielrennen

BORA wil in 2022 'agressiever' koersen: 'Niet wachten tot we in finales worden afgeslacht'

BORA wil in 2022 'agressiever' koersen: 'Niet wachten tot we in finales worden afgeslacht'

Zoveel mogelijk overwinningen binnenslepen: dat is het grote doel van de mannen van BORA-hansgrohe in 2022. De Duitse formatie, die voor het komend seizoen heel wat nieuwe renners aangetrokken heeft, hoopt daarbij hoge ogen te kunnen gooien in de grote rondes. In gesprek met Radsport-News geven Ralph Denk en ploegleider Rolf Aldag tekst en uitleg over hun plannen voor het nieuwe jaar.

BORA-hansgrohe versterkte zich met onder meer Jai Hindley, Aleksander Vlasov en Sergio Higuita. Daarnaast beschikte de ploeg al over klimmers als Wilco Kelderman, Felix Großschartner en Emanuel Buchmann. Met deze mannen hoopt het team zich verder te kunnen ontwikkelen op het gebied van de grote rondes. 'We hebben geen Tadej Pogacar en Wout van Aert, maar zijn wel ongelofelijk breed. Daarom willen we agressief gaan koersen en gaan we niet wachten tot we in de finales worden afgeslacht door mensen die één of twee procent beter zijn. We moeten van tevoren gaan aanvallen', zo doet Aldag uit de doeken.

'Als Sam in topvorm verkeert, is hij zeker een kandidaat voor de groene trui'

Ralph Denk over Sam Bennett

Ook in de sprints hoopt BORA om de prijzen mee te kunnen doen. Waar Peter Sagan en Pascal Ackermann het schip verlieten, keerde Sam Bennett terug op het oude nest. De Ier kreeg in de loop van het afgelopen seizoen te maken met een knieblessure, maar is inmiddels weer aan de betere hand. Deelname aan de Tour de France lijkt dan ook aanstaande volgens Denk. 'Als Sam in topvorm verkeert, is hij zeker een kandidaat voor de groene trui', stelt hij. Of de focus op het winnen van de groene of de gele trui ligt, kan Aldag nog niet vertellen. 'We moeten de balans vinden, maar op dit moment zijn we nog ver verwijderd van de Tour.'

Politt in klassiekers Schachmann met ambities terug naar Parijs-Nice

Nils Politt laat tegenover hetzelfde medium weten ook volgend jaar weer met plannen naar de klassiekers te trekken. Hij zal dat doen zonder Peter Sagan, die naar TotalEnergies vertrok, maar mét Torsten Schmidt. Met die trainer werkte de Duitser eerder al samen in zijn tijd bij Katusha. Hij is dan ook erg blij weer herenigd te zijn. Of Politt in 2022 weer naar de Tour de France gaat, waar hij afgelopen seizoen een rit won, laat hij nog open.

Zijn ploeggenoot Maximillian Schachmann vertelt dan weer met ambities naar Parijs-Nice te gaan. De coureur wist die wedstrijd ook de afgelopen twee edities al te winnen. Daarnaast staan enkele Monumenten hoog op zijn lijstje: 'Alle klassiekers zijn speciaal, maar Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije staan bovenaan.'

Wedden op Verstappen of Hamilton? Ontvang 1,90 keer je inzet!


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws