Bouwman en Leemreize ontdekken zichzelf in geweldige Giro: 'Belooft wat voor de toekomst' Wielrennen
Wielrennen

Bouwman en Leemreize ontdekken zichzelf in geweldige Giro: 'Belooft wat voor de toekomst'

Bouwman en Leemreize ontdekken zichzelf in geweldige Giro: 'Belooft wat voor de toekomst'

Voor de Giro d'Italia werd er bij Jumbo-Visma vooral gesproken over de drie kopmannen Tom Dumoulin, Tobias Foss en Sam Oomen. Waar deze drie echter een anonieme ronde reden, stapten Koen Bouwman en Gijs Leemreize uit de schaduw. De twee klimmers ontdekten zichzelf in de diverse vluchtpogingen en kijken na de twintigste etappe dan ook voldaan terug op drie weken koers.

Bouwman mag met recht de beste Nederlander van de Giro worden genoemd, met twee ritzeges én het winnen van het bergklassement. Een brede glimlach bij de NOS verraadt zijn reactie al: 'Ik had nog wel moraal om vandaag mee te zitten, maar ik had niet de benen van gisteren. Zondag gaan we nog één keer knallen en goed afsluiten. Het gaat voor mij extra speciaal zijn, om met de vier winnaars van de truien op het eindpodium te staan. Daar kijk ik naar uit en daar ben ik trots op.'

'Iemand die dit voor de Giro had gezegd, had ik voor gek verklaard', vervolgt Bouwman veelzeggend. 'Deze drie weken pakken ze me nooit meer af. 'Etappe 7 was echt een droom die uitkwam, toen ik over die finishlijn kwam. En het is super mooi dat ik gisteren (vrijdag) kon winnen in de bergtrui. Ik ben super tevreden en super blij. Normaal werk ik altijd voor anderen en dat doe ik voor de volle honderd procent. Nu kreeg ik de kans om voor mezelf te rijden en die heb ik met beide handen gegrepen.'

Leemreize ontdekt zich in sterke Giro

Leemreize won geen etappe, maar reed wel vijf keer top tien in zijn allereerste grote ronde. Het waren bovendien zijn enige vijf dagen in de vlucht, wat aangeeft dat als Leemreize ervoor ging, hij ook een resultaat haalde. 'Het belooft wat voor de toekomst, voor de grote rondes. Ik haal in de derde week nog een goed niveau en ben blij dat ik dat deze Giro heb ontdekt', zo zegt ook hij bij de NOS.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws