Arensman baalt dat hij vooraan moest blijven: 'Wilde sparen voor tijdrit, nu bang dat ik niets heb' Wielrennen
Wielrennen

Arensman baalt dat hij vooraan moest blijven: 'Wilde sparen voor tijdrit, nu bang dat ik niets heb'

Arensman baalt dat hij vooraan moest blijven: 'Wilde sparen voor tijdrit, nu bang dat ik niets heb'

Thymen Arensman werd in de twintigste etappe van de Giro d'Italia keurig vijfde, maar de Nederlander van Team DSM kon er in een interview bij Eurosport niet echt om lachen. Het jonge klimtalent zegt eerlijk dat hij liever krachten had gespaard voor de tijdrit van zondag, maar dat liet zijn ploeg niet gebeuren.

'Het is zeer teleurstellend. Ik wilde helemaal niet in de kopgroep zitten, want ik zat in mijn hoofd al dagenlang bij de tijdrit van morgen (zondag, red.). Ik wilde daar voor sparen en deed daarom alleen een leadout voor Martijn (Tusveld, red.) en Chris (Hamilton, red.), maar ik weet niet wat er gebeurde. Ze hadden de benen niet', zo analyseert Arensman de openingsfase.

De Nederlander zat door zijn leadout zelf wel vooraan en zijn ploeg zag graag dat hij daar bleef. 'Het was de bedoeling om het draaiende te houden en dan zouden we wel zien', zo zegt Arensman, die duidelijk op z'n tong bijt als hem naar de redenen wordt gevraagd. 'Ik heb het er nog wel over met het team. Of ik te veel energie heb verspild? Ja, dat lijkt me logisch als je in de kopgroep zit. Maar we gaan het wel zien voor de tijdrit, ik kan niet meer doen dan mijn best.'

Arensman: 'Iedereen keek naar mij'

Dat hij in de kopgroep uiteindelijk niet om de overwinning meedeed, kwam volgens Arensman vooral door de anderen. 'Ik vond het heel raar. Ik heb nog nooit iets gewonnen of bewezen in het wielrennen, maar had het gevoel dat iedereen naar mij keek in die kopgroep. Daardoor reed Covi ontzettend ver bij ons weg. Ik zat met mijn hoofd al meer bij de tijdrit in de achtervolging, maar ben bang dat ik nu helemaal niets heb. Dat is wielrennen: We hadden een plan, maar dit is wat het is.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws