Bouwman steviger in het blauw: 'Moest twee keer meezitten en dat heb ik gedaan' Wielrennen
Wielrennen

Bouwman steviger in het blauw: 'Moest twee keer meezitten en dat heb ik gedaan'

Bouwman steviger in het blauw: 'Moest twee keer meezitten en dat heb ik gedaan'

De blauwe bergtrui zit weer een stuk steviger om de schouders van Koen Bouwman. De Nederlander van Jumbo-Visma pakte net als een dag eerder veel punten in de Giro d’Italia, daar zijn grote concurrent Giulio Ciccone wederom niet over de beste benen beschikte.

Bouwman maakte in de zeventiende etappe samen met zijn ploeggenoten Sam Oomen en Gijs Leemreize deel uit van een omvangrijke ontsnapping, een ideale situatie. ‘We zijn nagenoeg altijd in controle geweest. Een keer reed er een groepje van vier weg zonder iemand van ons. Op de klim (voorlaatste klim, red.) konden Gijs en ik echter met drie, vier jongens oversteken’, vertelt Bouwman na de bergrit aan Discovery+.

Bouwman had goede benen en pakte op de voorlaatste klim veertig punten voor het bergklassement. Ik heb de volle buit kunnen pakken bovenop. Dat was het plan; daar lag mijn finish’, aldus Bouwman. ‘Vervolgens hadden Mathieu (Van der Poel, red.) en Gijs een gat in de afdaling. Ik stopte achter hen af.’ Leemreize eindigde uiteindelijk als tweede, achter Santiago Buitrago. ‘Gijs rijdt een superkoers; het was voor hem al een fantastische Giro, maar dat hij dit nu weer doet, is prachtig’, complimenteert Bouwman zijn 22-jarige ploegmaat.

Bouwman met grote voorsprong richting slotweekend

Bouwman gaat nu met 218 punten aan de leiding in het bergklassement, 115 meer dan zijn eerste achtervolger Ciccone. Nummer drie in het bergklassement is Diego Rosa met 94 punten ‘Op de rustdag zei ik al dat ik nog twee keer mee moest zitten en punten pakken, dat heb ik nu al gedaan. Morgen is het hopelijk een relatieve rustige dag en dan voor vrijdag is het plan om weer mee te zitten en punten te scoren. Het is in ieder geval super om te zien dat naast deze blauwe trui – wat het doel is – dagsucces ook nog lukt, dat Gijs hier supermooi tweede wordt’, sluit Bouwman af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws