Leemreize na inhalen Van der Poel zelf de pineut: 'Lactaat tot m'n oren toen hij eroverheen klapte' Wielrennen
Wielrennen

Leemreize na inhalen Van der Poel zelf de pineut: 'Lactaat tot m'n oren toen hij eroverheen klapte'

Leemreize na inhalen Van der Poel zelf de pineut: 'Lactaat tot m'n oren toen hij eroverheen klapte'

Gijs Leemreize heeft na een ijzersterke zeventiende etappe in de Giro d'Italia genoegen moeten nemen met een tweede plaats. De 22-jarige renner van Jumbo-Visma leek even op ritwinst af te stevenen, maar zag een ontketende Santiago Buitrago in de slotfase voorbij snellen. Na afloop heerst dan ook enige teleurstelling bij de jonge Nederlander.

Leemreize eindigde eerder deze Giro d'Italia al eens als derde vanuit de kopgroep van de dag en was dit keer weer vooruit met een omvangrijke kopgroep. Daarin was onder andere ploeggenoot Koen Bouwman vertegenwoordigd, die weer uitstekende zaken deed voor het bergklassement. Een andere Nederlander was Mathieu van der Poel en samen met de kopman van Alpecin-Fenix besloten ze in de afdaling richting de laatste klim om vol door te trekken. Beiden kwamen bijna ten val, maar door alle risico's hadden ze wel een voorsprong van anderhalve minuut opgebouwd op de andere achtervolgers.

Op de laatste klim van de dag was het Van der Poel die in eerste instantie Leemreize loste, terwijl de renner van Jumbo-Visma al meteen in de gaten had dat het tempo van Van der Poel iets te hard was. 'We begonnen geloof ik met 1.35 minuut aan de klim. Van der Poel begon zo hard en ik dacht: "Dat gaat hij nooit volhouden." En eigenlijk begon ik hem daardoor zelf ook een beetje te hard, maar ik hield hem gewoon in het vizier en toen Van der Poel brak, begon ik wel te geloven dat het kon. Alleen toen hoorde ik natuurlijk ook dat Buitrago dichterbij kwam. Het was echt sterven en ik kon echt niet meer toen hij eroverheen klapte. Ik had lactaat tot mijn oren, dus ja, het zat er niet meer in.'

Gemengde gevoelens bij Leemreize

Ondanks dat Buitrago een tandje sterker was, had Leemreize toch op meer gehoopt. 'Nu overheerst toch een beetje de teleurstelling, omdat je toch op een gegeven moment dacht dat ik hem kon gaan winnen. Maar Buitrago was uiteindelijk duidelijk sterker, dus kan ik er wel mee leven. Ik had wel eventjes de hoop dat ik hem ging pakken. Ik verbaas mezelf wel. Ik heb me gisteren kunnen sparen en dat heeft goed uitgepakt. Zo probeer ik mijn dagen uit te kiezen en dat pakt goed uit.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws