Bouwman terug in het blauw: 'Wilde nog meer punten, maar kon door rugproblemen niet pushen' Wielrennen
Wielrennen

Bouwman terug in het blauw: 'Wilde nog meer punten, maar kon door rugproblemen niet pushen'

Bouwman terug in het blauw: 'Wilde nog meer punten, maar kon door rugproblemen niet pushen'

Koen Bouwman is erin geslaagd om voor de derde rustdag van de Giro d'Italia de blauwe bergtrui terug te veroveren. De Nederlander verloor het tricot in de tweede week even aan Diego Rosa, maar door een geslaagde dag in de vlucht, gaat hij de derde week in als bergkoning.

Bouwman pakte op de eerste klim van de dag in etappe 15 de volle buit van 40 punten en klom daardoor over Rosa heen. 'Ik ben blij dat ik de trui terug heb. Ik wilde eigenlijk ook voor de punten gaan op de tweede klim, maar ik kreeg problemen met mijn rug in de afdaling van de eerste klim. De benen deden het goed, maar ik kon niet echt pushen, dus besloot het daarom rustig aan te doen voor vandaag', zo vertelt hij aan Discovery+.

Bouwman wil blauwe trui behouden in derde week

Hoe ernstig de rugproblemen zijn, wordt niet gevraagd. Bouwman lijkt er voor de derde week ook geen rekening mee te houden dat de blessure hem zal hinderen. 'Er komt nog een zware week aan, met veel punten te vergaren. Ik zal er namelijk nog voor moeten vechten, maar wil wel gaan proberen de trui te houden. In de bus zeiden we al tegen elkaar dat de Giro eigenlijk pas na het weekend begint, met echt heel veel zware beklimmingen. Ik ga mijn best doen!'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws