Van der Poel wil zichzelf ontdekken in derde Giroweek: 'Denk niet dat winnen een optie is' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel wil zichzelf ontdekken in derde Giroweek: 'Denk niet dat winnen een optie is'

Van der Poel wil zichzelf ontdekken in derde Giroweek: 'Denk niet dat winnen een optie is'

Mathieu van der Poel was de eerste twee weken van de Giro d'Italia één van de smaakmakers en ook op dag vijftien in een bergetappe was hij mee in de vlucht. De Nederlander van Alpecin-Fenix deed dat niet per se om te winnen, vertelt hij na afloop aan Discovery+.

'Ik hoopte op een mooie groep, om wat makkelijker over de beklimmingen te komen dan wanneer ik in het peloton zou zitten. Ik wil makkelijk finishen, maar het was alsnog een zware dag, dat zal iedereen wel beamen. Ik ben desondanks blij met het gevoel', aldus Van der Poel.

Uiteindelijk reed de alleskunner nog lang van voren. Pas op de tweede klim van de dag - van eerste categorie - werd hij ingehaald door de latere winnaar Giulio Ciccone. Hij, Martijn Tusveld (DSM) en Koen Bouwman (Jumbo-Visma) zakten er uiteindelijk alle drie wat doorheen.

Van der Poel hoopt op goede benen in derde Giroweek

De kopman van Alpecin-Fenix gaat voor het eerst een derde week van een grote ronde tegemoet en het plan is nog altijd om de Giro uit te rijden. 'Het zal voor mij ook een ervaring worden en hoop op enkele goede dagen. Ik denk niet dat een overwinning een optie is in de derde week, maar ik hoop op deze manier wel beter uit de Giro te komen.'

Na de Giro trekt Van der Poel naar de Tour de France, die in juli begint. Nadat hij het voorjaar later aanving door een rugblessure is de verwachting van zijn ploeg en trainers dat Van der Poel in de Tour in topconditie moet zijn. Desondanks won hij in de Giro al een etappe en droeg hij drie dagen het roze.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws