Bouwman ziet kopman Roglic Giro d'Italia wel winnen: 'Primoz staat er heel goed voor' Wielrennen
Wielrennen

Bouwman ziet kopman Roglic Giro d'Italia wel winnen: 'Primoz staat er heel goed voor'

Bouwman ziet kopman Roglic Giro d'Italia wel winnen: 'Primoz staat er heel goed voor'

Koen Bouwman was de revelatie van de afgelopen Giro d'Italia. De 29-jarige Nederlander van Jumbo-Visma won twee etappes en mocht de blauwe bergtrui mee naar huis nemen. Een herhaling van zetten lijkt er dit jaar niet in te zitten, daar Bouwman volledig in dienst van kopman Primoz Roglic moet rijden. Bouwman zelf lijkt daar geen problemen mee te hebben, getuige zijn woorden bij de NOS.

'Er is geen ruimte voor eigen kansen en eigen ambitie', vertelt Bouwman, die weet waar hij het voor doet. 'Die staan even in de ijskast. Ik snap dat de Nederlandse wielervolgers soms op meer hopen, maar zo werkt het wielrennen. Het is een teamsport.'

Bouwman: 'Ik heb goede hoop dat Roglic kan winnen'

Is de status van Bouwman veranderd nu hij zo succesvol is geweest? 'Er wordt in het peloton misschien wat meer rekening met me gehouden, maar ik ben natuurlijk nog steeds knecht. Ik heb niet het talent om de Giro, Tour de France of Vuelta a España te winnen. Daar ben ik niet goed genoeg voor. Misschien ambieer ik in de toekomst wel een andere rol. Maar dat ligt ook een beetje aan mijn schema voor de rest van het seizoen. Als ik ook de Vuelta rijd, wordt het een lastig verhaal. Anders is het bijvoorbeeld wel mogelijk dat ik een vrije rol krijg tijdens het NK.'

Bouwman stelt even blij te zijn als Roglic de Giro uiteindelijk weet te winnen. 'Ik rijd dezelfde koersen als Primoz en dan rijd ik echt in dienst van hem. Dat doe ik ook graag. Ik heb goede hoop dat hij kan winnen. De etappekoersen die hij heeft gereden dit seizoen, heeft hij allemaal gewonnen. Dus hij staat er heel goed voor. Maar als er dan toch een keer een kans is, zal ik die natuurlijk met beide handen aangrijpen', sluit Bouwman af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws