Brenner wijzigde fietspositie zonder overleg: 'Mocht niet meer mee naar Vuelta, maar kan het wel begrijpen' Wielrennen
Wielrennen

Brenner wijzigde fietspositie zonder overleg: 'Mocht niet meer mee naar Vuelta, maar kan het wel begrijpen'

Brenner wijzigde fietspositie zonder overleg: 'Mocht niet meer mee naar Vuelta, maar kan het wel begrijpen'

Marco Brenner staat al enige tijd te boek als groot talent. De nu 21-jarige Duitser van Team DSM-firmenich had normaal gesproken zijn opwachting gemaakt in de Vuelta a España van 2023, die eind augustus in volle gang bezig is. Zo ver kwam het echter niet voor de man uit Augsburg. In gesprek met de Augsburger Allgemeine geeft hij aan wat er in dat kader zoal gebeurd is. Het blijkt dat de youngster en de Nederlandse WorldTour-formatie enigszins op gespannen voet met elkaar staan.

Normaal gesproken zou Brenner net als in 2022 acte de présence geven in de Vuelta, ware het niet dat hij vlak voor de start in Barcelona uit de achtkoppige selectie van zijn Nederlandse werkgever werd verwijderd. Om beter te begrijpen waarom hij precies niet meer mee mocht naar de 'Gran Salida' in Catalonië, moeten we even terug in de tijd. Medio april gaf Brenner tegenover In de Leiderstrui te kennen dat hij de afgelopen winter kampte met een vervelende rugblessure. 'Als het echt slecht is, kan ik niet zo hard pushen. Dan blokkeer ik volledig', stelde hij destijds.

'De ploeg heeft nu eenmaal bepaalde principes en daar moet alles voor wijken'

Brenner, die toen ook aangaf een grote ronde-specialist te willen worden, had ook recentelijk nog last van zijn kwetsuur. Bovendien speelden er wat euvelen aan de rug en heupen op bij de ranke Duitser. Zodoende besloot hij zijn fietspositie wat aan te passen. Dat had hij echter niet laten weten aan zijn ploeg, welke er juist om bekendstaat alles tot in de puntjes te willen weten en uitwerken. Zijn communicatieve 'fout' kostte hem zijn deelname aan de Ronde van Spanje, zo vertelt hij aan de Duitse dagkrant.

'Ik ben teleurgesteld', stelt Brenner. 'Ik stond namelijk erg lang op de lijst voor de Vuelta en vlak voor de start word ik er afgehaald. Maar ik kan het wel enigszins begrijpen. De ploeg heeft nu eenmaal bepaalde principes en daar moet alles voor wijken. Aan de andere kant begrijp ik dan weer niet waarom er geen alternatief programma voor mij is samengesteld. Ik mocht als Duitse renner niet eens meedoen aan de Deutschland Tour, in tegenstelling tot twee renners van de opleidingsploeg. Daar ben ik wel écht teleurgesteld over. Mijn contract loopt tot eind 2024. We moeten er nu voor zorgen dat mijn management een goede oplossing kan vinden met de ploegleiding', houdt hij zijn toekomstperspectieven nog ietwat in het ongewisse.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws