Toptalent Brenner wil in 2023 'meer verantwoordelijkheid nemen' bij Team DSM Wielrennen
Wielrennen

Toptalent Brenner wil in 2023 'meer verantwoordelijkheid nemen' bij Team DSM

Toptalent Brenner wil in 2023 'meer verantwoordelijkheid nemen' bij Team DSM

Marco Brenner mag dan pas twintig jaar oud zijn, hij gaat komend jaar al beginnen aan zijn derde seizoen bij de profs. De jonge Duitser van Team DSM zette afgelopen jaar een nieuwe stap in zijn ontwikkeling en hoopt die stijgende lijn komend jaar vast te houden.

'Ik kijk positief terug op dit seizoen', vertelt Brenner aan radsport-news.com. 'Ik heb me goed ontwikkeld en veel geleerd. Enerzijds fysiek en anderzijds als persoon en teamgenoot. Dat geeft me veel vertrouwen voor volgend jaar', stelt de Duitser, die zelf ook mooie dingen liet zien in de Ronde van Polen en Ronde van Noorwegen.

In die laatste wedstrijd was hij voor het eerst kopman bij Team DSM. 'Het ging ook heel goed, maar helaas kreeg ik corona. Ik stond toen vijfde, dus er was wel teleurstelling. Toch reed ik met een goed gevoel naar huis, want ik besefte dat ik op de goede weg was.' Later eindigde hij ook nog als twaalfde in de Ronde van Polen, mede door een knappe vijfde plek in de door ploeggenoot Thymen Arensman gewonnen tijdrit.

Brenner voelt dat hij met Vuelta in de benen een stuk sterker is

In het najaar maakte Brenner zijn debuut in een grote ronde: de Vuelta. Daarin werd hij vijfde in de door Richard Carapaz gewonnen twaalfde etappe, maar de Vuelta was ook een belangrijke stap in de ontwikkeling. 'Vooral op het gebied van uithoudingsvermogen ben ik beter geworden. In de Ronde van Lombardije zat ik er tot diep in de finale bij, dat was vorig jaar niet mogelijk geweest.'

In 2023 hoopt Brenner weeral een stap te zetten. 'Ik wil als leider ook meer verantwoordelijkheid gaan nemen', doelt hij op rittenkoersen van een week. 'Lange cols en tijdritten zijn dingen waar ik graag nog aan wil werken', heeft hij zijn ontwikkelplan ook goed voor ogen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws