Caleb Ewan hecht waarde aan zege in criterium: 'Is tegen een WorldTour-veld' Wielrennen
Wielrennen

Caleb Ewan hecht waarde aan zege in criterium: 'Is tegen een WorldTour-veld'

Caleb Ewan hecht waarde aan zege in criterium: 'Is tegen een WorldTour-veld'

Caleb Ewan deed zaterdag vertrouwen op met de overwinning in de Schwalbe Classic, een criterium voorafgaand aan de Tour Down Under. In de sprint was de Australische pocketsprinter Jordi Meeus en Kaden Groves de baas.

Hoewel de Schwalbe Classic als criterium niet als officiële UCI-koers geldt, was de koers voor Ewan niet minder belangrijk. ‘Deze wedstrijd reken je niet mee, als je aan het einde van het seizoen je overwinningen optelt, maar misschien zou dat wel moeten. Het is tegen een WorldTour-veld, in een pure sprint en we rijden allemaal vol gas. Maar wat de recordboeken ook mogen zeggen: een overwinning hier in Adelaide, zo vroeg in het seizoen en voorafgaande aan het seizoen, is een boost voor het vertrouwen’, vertelt de sprinter van Lotto Dstny aan Cyclingnews. In Australië koerst Ewan niet voor zijn ploeg, maar voor de nationale selectie.

Voor een sprinter is het in de eerste koersen altijd weer aftasten hoe hij zich verhoudt tot zijn concurrenten. ‘Als sprinter is het belangrijk om het momentum te behouden. Er komen belangrijke sprints aan in de Tour Down Under en ik weet nu dat mijn sprint behoorlijk goed is. Dat geeft vertrouwen voor de volgende koersen. Als je uit de winter komt, twijfel je altijd een beetje of je je op de juiste manier hebt voorbereid. Ik ben ook veranderd van coach, dus mijn training was iets anders. Daarom wist ik niet hoe het zou gaan’, aldus Ewan.

Ewan: 'Het is een bevestiging'

Ewan is niet enkel tevreden over zijn sprint, maar ook over zijn algehele niveau. ‘Ik was al verrast met mijn prestatie op het Australisch kampioenschap’, vertelt Ewan, die op een lastig parcours achttiende werd. Bovendien wisten slechts 24 renners van de 118 gestarte renners uit te rijden. ‘Maar mijn sprint was nog een vraagteken. Deze overwinning is dus belangrijk. Misschien wordt het niet genoteerd als officiële zege, maar voor mij betekent het wel wat. Het is een bevestiging.’

Het volgende doel voor Ewan is de Tour Down Under in eigen land. De zesdaagse opener van de WorldTour trapt dinsdag af met een proloog.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws