Ewan schiet na matige sprint met scherp richting eigen ploeg: 'Doen ons best, maar we komen gewoon te kort' Wielrennen
Wielrennen

Ewan schiet na matige sprint met scherp richting eigen ploeg: 'Doen ons best, maar we komen gewoon te kort'

Ewan schiet na matige sprint met scherp richting eigen ploeg: 'Doen ons best, maar we komen gewoon te kort'

Net als Kaden Groves en Tim Merlier had Caleb Ewan enorm veel kritiek op de gevaarlijke finish in de vierde rit van de Giro d'Italia. De Australische sprinter van Jayco-AlUla kwam uiteindelijk weinig in het stuk voor en finishte buiten de top tien als twaalfde achter winnaar Jonathan Milan (Lidl-Trek).

'Bergaf finishen is altijd gekkenwerk', vertelt de pocketsprinter voor de microfoon van Eurosport. 'Ik zat een paar keer in de sh*t, waardoor ik nooit echt heb kunnen sprinten. Dat is teleurstellend.'

Ewan schiet met scherp richting eigen ploeg: 'Dat krijg je als je met meerdere ambities start'

Met Eddie Dunbar verloor Jayco-AlUla al zijn kopman voor het algemene klassement, maar ook daarnaast is de selectie niet echt bezaaid met lead-outs in functie van Ewan. Michael Hepburn is zowat de enige hardrijder in de formatie, terwijl de Sloveen Luka Mezgec alsnog uit de lead-out van Dylan Groenewegen werd geplukt om Ewan toch nog ietwat ondersteuning te geven.

'We zijn hier niet echt met een sprintploeg, als je dat vergelijkt met andere teams', gaat Ewan verder. 'We hebben ons best gedaan, maar we komen echt te kort. Dat krijg je, als je met meerdere ambities naar zo'n wedstrijd trekt. Dat is niet ideaal: hoe meer je zelf moet doen, hoe slechter dat is. Ik doe m'n best.'

Dat Ewan nog niet al te veel plezier beleefde aan zijn terugkeer naar Jayco-AlUla is een understatement. De Australische pocketspurter vertrok met slaande deuren bij Lotto Dstny en kon dit seizoen nog maar een keer winnen in de Ronde van Oman. Ewan kende ook geen fantastische voorbereiding, want Ewan gaf in de zese rit van Tirreno-Adriatico eind maart op en koerste meer dan een maand niet meer. Bij zijn comeback in Eschborn-Frankfurt gaf hij er tevens de brui aan. Ewan deed in Andora wel een plaatsje beter dan maandag, toen hij in Fossano dertiende werd.

Bekijk hieronder de volledige reactie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws