Campenaerts en Wellens met ambitie naar Dwars door Vlaanderen: 'Heb het parcours al vijf keer verkend' Wielrennen
Wielrennen

Campenaerts en Wellens met ambitie naar Dwars door Vlaanderen: 'Heb het parcours al vijf keer verkend'

Campenaerts en Wellens met ambitie naar Dwars door Vlaanderen: 'Heb het parcours al vijf keer verkend'

Victor Campenaerts is bezig aan een geslaagde omscholing van tijdrijder tot klassieke renner en de Belg wil de volgende stap zetten in zijn carrière, namelijk het winnen van een Vlaamse voorjaarsklassieker. Campenaerts heeft dan ook een doel gemaakt van Dwars door Vlaanderen, zo laat hij weten op de ploegsite van Lotto Soudal. Ook Tim Wellens zal van de partij zijn namens de Belgische formatie.

'Het is geen geheim dat ik Dwars door Vlaanderen al lang in het rood heb aangestipt in mijn voorjaarsagenda. Ik heb het vernieuwde parcours een vijftal keer verkend, maar dat is op zich niet zo heel speciaal aangezien ik vlakbij woon.' Campenaerts gelooft in de overwinning, maar beseft ook dat de tegenstand niet min zal zijn. 'Uiteraard wil ik heel graag Dwars door Vlaanderen winnen. Ik ben er ook van overtuigd dat het me kan lukken. Al moeten we ook nuchter blijven, ik zal renners als Tadej Pogacar en Mathieu van der Poel waarschijnlijk niet kunnen lossen. Daarom is het aan ons om tactisch slim te rijden en op die manier de koers in ons voordeel te laten uitdraaien.'

Campenaerts zal alvast kunnen rekenen op de steun van Wellens. De Belg startte sterk aan het seizoen met een overwinning in de Challenge Mallorca, maar verdween dan even uit beeld wegens ziekte. De laatste tijd gaat het echter weer beter met Wellens. 'Na een weekje rust na mijn opgave in Tirreno-Adriatico hernam ik de training en koos ik voor een verblijf in Maastricht om de Waalse klassiekers en uiteraard ook de Amstel Gold Race te verkennen. Ik voelde me iedere dag beter worden en ik stelde dan ook voor aan de ploeg om van dat goed gevoel te profiteren en zo sta ik woensdag aan de start van Dwars door Vlaanderen.'

'Hoe meer pionnen we hebben, hoe meer kans op topresultaat'

Wellens is ook zeer te spreken over wat hij tot nog toe gezien heeft van zijn ploegmaats. 'Tijdens de voorjaarsklassiekers heb ik een sterk Lotto Soudal-team gezien. Zo zit de jonge Arnaud De Lie in een goede flow en heeft Campenaerts van Dwars door Vlaanderen al geruime tijd een doel gemaakt. Dat is alleen maar goed voor ons, hoe meer pionnen we hebben, hoe groter de kans op een topresultaat in Waregem', zo sluit Wellens af.

Selectie Lotto Soudal Dwars door Vlaanderen 2022

Cédric Beullens
Frederik Frison
Tim Wellens
Arnaud De Lie
Victor Campenaerts
Brent Van Moer
Florian Vermeersch


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws