Carapaz blij met eindzege in Zwitserland: 'Was één van mijn hoofddoelen' Wielrennen
Wielrennen

Carapaz blij met eindzege in Zwitserland: 'Was één van mijn hoofddoelen'

Carapaz blij met eindzege in Zwitserland: 'Was één van mijn hoofddoelen'

Richard Carapaz won zondag de Ronde van Zwitserland. Op de laatste klim, de Gotthardpass, wist hij verschillende aanvallen van zijn naaste achtervolger Rigoberto Úran met ogenschijnlijk gemak te pareren. Na afloop spreekt Carapaz over een prachtige overwinning.

‘We hebben er heel hard voor gewerkt. We hebben onszelf getest om te zien waar we allemaal staan en om hier in Zwitserland te winnen, geeft mij en het team veel vertrouwen. Het is een prachtige koers en dat deze wedstrijd nu om mijn palmares staat, is echt iets speciaals. Ik ben er heel blij mee’, aldus Carapaz op de ploegsite.

Carapaz verdedigde in de afsluitende bergetappe een voorsprong van zeventien seconden op Úran, die zaterdag op imponerende wijze de klim- en daaltijdrit won. Die prestatie zorgde overduidelijk voor vertrouwen bij de Colombiaan, want op de Gotthardpass viel hij meerdere keren aan. Carapaz had echter telkens een antwoord. Hij voelde zich goed en kon rekenen op zijn ijzersterke ploegmaat Eddie Dunbar. ‘Hij reageerde op alle aanvallen, en ik voelde me goed, dus ik wist dat ik er bij kon zijn. Toen Rigo (Úran, red.) aanviel, was ik er, en tijdens de finale was het echt belangrijk om een ploegmaat bij me te hebben. Het geeft je een sterker gevoel en het was geweldig om samen over de streep te komen.’

Carapaz: 'Geeft mij vertrouwen voor de zomer'

Het volgende doel van Carapaz is de Tour de France, waar hij samen met Geraint Thomas het kopmanschap zal delen bij INEOS Grenadiers. Het winnen van de Ronde van Zwitserland toont alvast dat de Giro-winnaar van 2019 goed op weg is. ‘Het was één van mijn hoofddoelen, dus om met de overwinning te vertrekken, geeft mij en het team vertrouwen voor de rest van de zomer’, besluit Carapaz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws