Ploegleider Garate over herboren Úran: 'Laatste jaren niet zo zien koersen' Wielrennen
Wielrennen

Ploegleider Garate over herboren Úran: 'Laatste jaren niet zo zien koersen'

Ploegleider Garate over herboren Úran: 'Laatste jaren niet zo zien koersen'

Rigoberto Úran beëindigde zondag de Ronde van Zwitserland als tweede. Een knappe prestatie van de 34-jarige Colombiaan, die zijn benen van weleer weer lijkt te hebben gevonden. Ex-renner en ploegleider van EF Education-Nippo Juan Manuel Garate verklaart de goede vorm van Úran.

‘Rigo had een late start van het seizoen, dus hij kwam heel fris en in zeer goede conditie naar de Ronde van Zwitserland. We zagen in de eerste etappe (openingstijdrit, red.), ook al weerspiegelde het resultaat dat niet, dat Rigo in topvorm was’, vertelt Garate op de ploegsite.

Úran verbaasde iedereen met zijn overtuigende optreden in de klim-en daaltijdrit. Hij won die met een voorsprong van ruim veertig seconden op nummer twee Julian Alaphilippe. ‘Hij was superblij dat hij etappe zeven met zo'n grote voorsprong op zijn rivalen won. Ik denk dat deze overwinning hem veel motivatie zal geven in de aanloop naar de Tour de France’, aldus Garate.

'Dit is waarschijnlijk het beste wat van ik hem in maanden heb gezien'

Juan Manuel Garate over Úran

Úran eindigde in 2017 als tweede in de Tour de France achter Chris Froome. Het is nog maar de vraag of de Colombiaan het niveau van dat jaar weer kan evenaren, maar Úran lijkt in ieder geval een stuk sterker dan de afgelopen jaren. Dat vindt Garate ook. ‘Dit is waarschijnlijk het beste wat ik van hem in maanden heb gezien, en ik kan waarschijnlijk zelfs zeggen dat het een paar jaar geleden is dat ik hem op deze manier heb zien koersen.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws