Carapaz blij met plek twee: 'Had gisteren een slechte dag, podiumplaats geweldig resultaat' Wielrennen
Wielrennen

Carapaz blij met plek twee: 'Had gisteren een slechte dag, podiumplaats geweldig resultaat'

Carapaz blij met plek twee: 'Had gisteren een slechte dag, podiumplaats geweldig resultaat'

Richard Carapaz is voor het vierde jaar op rij op het podium geëindigd in een grote ronde. De Ecuadoraan won in 2019 redelijk uit het niets de Giro voor Movistar, alvorens hij in 2020 namens INEOS tweede werd in de Vuelta a España. Vorig jaar werd hij derde in de Tour de France en in de Giro van dit jaar werd hij tweede, achter de ontketende Jai Hindley.

'Uiteindelijk ben ik best blij', zo vertelt Carapaz via zijn ploeg INEOS Grenadiers. 'Het is een zware Giro geweest en ik ben tevreden met het resultaat. Ik had zaterdag een slechte dag, niet mijn beste dag op de fiets. Ik denk dat uiteindelijk de sterkste renner gewonnen heeft. Ik haal de podiumplaats waar ik voor heb gevochten, het is nog steeds een geweldig resultaat voor mij.'

Carapaz wil zeker terugkeren in de Giro

Wat heet, in de laatste jaren waren er weinig renners zo constant in grote rondes als Carapaz. Later dit jaar gaat hij in de Vuelta a España opnieuw voor het hoogst haalbare. 'We willen altijd winnen, maar dit is de situatie waar we ons nu in bevinden. Ik heb een goed niveau gehaald de laatste jaren en ik hou van de Giro. Ik weet niet of ik hier volgend jaar terugkeer. Op een dag zeker, dat wel.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws