Landa en Nibali sluiten Giro af op plek drie en vier, ondanks rampzalige tijdrit: 'Heel erg moe' Wielrennen
Wielrennen

Landa en Nibali sluiten Giro af op plek drie en vier, ondanks rampzalige tijdrit: 'Heel erg moe'

Landa en Nibali sluiten Giro af op plek drie en vier, ondanks rampzalige tijdrit: 'Heel erg moe'

Mikel Landa en Vincenzo Nibali hebben de Giro d'Italia zondag afgesloten op een derde en vierde plaats in het eindklassement. De Spanjaard van Bahrain Victorious had misschien nog de hoop om nummer twee Richard Carapaz aan te vallen, maar net als Nibali werkte Landa een rampzalige tijdrit af.

Landa werd uiteindelijk 76e, op dik drie minuten van winnaar Matteo Sobrero. Gelukkig voor hem had hij minuten voorsprong op de nummers vier, vijf en zes. 'Ik ben blij, het is een feestdag voor mij. Ik ben heel erg moe na een zware laatste week, maar ben blij om weer op het podium te staan', zo vertelt hij aan AS.

Oud-renner en Landa's landgenoot Samuel Sánchez is desondanks kritisch na de tijdrit. Bij Marca maakt hij zich zorgen over de tijdritten van Landa. 'Ik weet niet hoe hij er de laatste jaren op getraind heeft, maar het is duidelijk dat hij zichzelf niet kan verdedigen in de tijdrit. Als dat zo blijft, zal hij nooit een grote ronde winnen. Gelukkig voor hem waren er weinig tijdritkilometers, maar als hij wil winnen, zal hij een sprong moeten maken.'

Nibali blij met vierde plaats in laatste Giro

Nibali kwam ook niet echt vooruit in de race tegen de klok. De Italiaan van Astana Qazaqstan werd uiteindelijk 49e op 2.36 van Sobrero. Nibali kan doorgaans toch goed tijdrijden, maar er zat zondag niets meer in het vat. 'Ik heb geprobeerd mijn voorsprong in het klassement te verdedigen. Ik heb echter geleden in deze Giro en begon dan ook vermoeid aan de tijdrit', zo vertelt hij aan Tutto Bici.

De 37-jarige Nibali ging de race tegen de klok in met een kleine minuut voorsprong op nummer vijf Pello Bilbao. Daar waren na de tijdrit nog twaalf seconden van over. 'Maar uiteindelijk ben ik blij met mijn Giro. Het publiek was fantastisch en stond altijd aan mijn zijde. Ik ben blij met wat ik in mijn carrière heb bereikt en wat ik aan de fans heb gegeven. Nu ga ik uitrusten en nadenken over de rest van het seizoen. Of ik terugkom op mijn besluit om te stoppen? Ik heb deze Giro wel tekenen gekregen, maar ik denk het niet, nee.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws