Carapaz en Pogacar keren woensdag in Italië terug in koers: 'Weer fris en gretig' Wielrennen
Wielrennen

Carapaz en Pogacar keren woensdag in Italië terug in koers: 'Weer fris en gretig'

Carapaz en Pogacar keren woensdag in Italië terug in koers: 'Weer fris en gretig'

Na een rustperiode keert Tadej Pogacar woensdag terug in koers. De renner van UAE Team Emirates spelt in de Giro della Toscana weer een rugnummer op. Een dag later staat hij ook aan het vertrek van de Coppa Sabatini.

De wedstrijden staan voor Pogacar in het teken van wedstrijdritme opdoen richting de Ronde van Lombardije, die begin oktober op het programma staat. 'Ik had een goede rustperiode sinds het WK', zegt de Sloveen op de ploegsite. Op het WK in Glasgow pakte Pogacar een bronzen plak in de wegrit. In de tijdrit kon hij zich niet mengen om de medailles.

'Ik was toe aan een pauze en ik voel mij nu weer fris en ben gretig om deze laatste periode in Italië aan te vatten', aldus Pogacar. 'Het Italiaanse najaar is één van mijn favoriete periodes van het jaar. Er heerst tijdens de aanloop naar de Ronde van Lombardije altijd een geweldige sfeer.' Pogacar kan na zijn zeges in 2022 en 2021 de herfstklassieker voor de derde keer winnen. In aanloop naar het laatste Monument van het jaar rijdt de winnaar van de Ronde van Vlaanderen op 30 september ook de Giro dell'Emilia en op 3 oktober de Tre Valli Varesine, zo kondigde hij recent al aan.

Toen blikte hij ook terug op zijn mislukte Tourmissie. 'Zonder mijn gebroken pols zou mijn seizoen perfect zijn geweest. Eerst dacht ik dat de valpartij en de breuk niet zo erg waren, maar als ik nu terugkijk op mijn Tourvoorbereiding, had het wel degelijk een impact. Mijn voorbereiding was niet hetzelfde als de jaren ervoor. Ik begon in goede vorm aan de Tour, maar ik was niet klaar om drie weken voluit te gaan.'

Ook Carapaz keert terug in koers

Naast Pogacar keert overigens ook Richard Carapaz woensdag terug in wedstrijdverband. De klimmer uit Ecuador brak zijn knieschijf op de eerste dag van de Tour de France en moest daardoor ook de Vuelta a Espana missen. Via het najaar in Italië hoopt hij nog iets van zijn eerste seizoen bij EF Education-EasyPost te kunnen maken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws