Geraint Thomas ziet 'sneeuwbaleffect' bij Jumbo-Visma: 'Dat merk je aan Gesink en co' Wielrennen
Wielrennen

Geraint Thomas ziet 'sneeuwbaleffect' bij Jumbo-Visma: 'Dat merk je aan Gesink en co'

Geraint Thomas ziet 'sneeuwbaleffect' bij Jumbo-Visma: 'Dat merk je aan Gesink en co'

Geraint Thomas kent geen gelukkige Vuelta a Espana, zoveel is duidelijk. De man uit Wales van INEOS Grenadiers kwam al meermaals ten val en zag ploeggenoten als Laurens De Plus en Thymen Arensman ook wegvallen, wat het een vrij matige ronde maakt voor de Britse ploeg.

Ondertussen domineert Jumbo-Visma de Spaanse ronde, op een manier die we eerst bij Sky/INEOS zagen. 'Wij zijn een decennium dominant geweest, maar in sport veranderen dingen soms. Jumbo-Visma en UAE-Team Emirates hebben het vaandel echter overgenomen, zeker als Tadej Pogacar meedoet', zei Thomas op de rustdag van de Vuelta tegen GCN.

'Als je dominant bent, zie je veel terug in het moraal en vertrouwen van de ploeg. Uit persoonlijke ervaring kan ik stellen dat je wel een leider nodig hebt om te winnen, maar dat iedereen zich ook omhoog kan trekken aan dat niveau. Dat merk je nu ook aan de knechten van Jumbo-Visma in deze Vuelta. Robert Gesink heeft zijn oude benen terug, maar ook Dylan van Baarle en Attila Valter rijden heel goed. Dat is een soort sneeuwbaleffect.'

Thomas en INEOS Grenadiers proberen pech weg te lachen in Vuelta

'Bij ons ging het juist helemaal andersom', vervolgt de ervaren Brit. 'We verloren De Plus al op het begin en daarna kwam het ene pechmoment na het andere. Jumbo-Visma heeft ondertussen de boel op zijn kop gezet, maar we kunnen niet meer doen dan we op het moment doen. We proberen echter positief te blijven en doen dat ook met humor. Het is ook geen totale ramp, we zijn nog altijd jong en hebben een ploeg in transitie. Dat is al enkele jaren aan de gang. Uiteindelijk is het ook niet allemaal zo erg. Ik verloor de Giro op vijftien seconden en Rodriguez won een rit in de Tour en eindigde net naast het podium.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws