Carapaz krijgt vol programma in 2024: twee grote rondes, Olympische Spelen en veel klassiekers Wielrennen
Wielrennen

Carapaz krijgt vol programma in 2024: twee grote rondes, Olympische Spelen en veel klassiekers

Carapaz krijgt vol programma in 2024: twee grote rondes, Olympische Spelen en veel klassiekers

In gesprek met de Ecuadoraanse omroep Primicias heeft Richard Carapaz zijn wedstrijdschema voor 2024 uit de doeken gedaan. Er mag gesteld worden dat de huidig Olympisch kampioen - die eerder al aangaf graag te gaan wedijveren met Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard - een fiks voorjaarsprogramma afwerkt, terwijl hij ook nog eens aan twee grote rondes én de Olympische Spelen in Parijs meedoet.

Nadat Richie op 3 februari als titelverdediger het nationale kampioenschap in Ecuador rijdt, volgt voor hem de Ronde van Colombia. Daarna volgt begin maart met de Strade Bianche zijn eerste eendagswedstrijd op Europese bodem. Parijs-Nice geldt als zijn tweede rittenkoers, een maandje later gevolgd door de Ronde van het Baskenland.

Tour de France, Olympische Spelen en Vuelta a España

Wat betreft de klassiekers: Carapaz rijdt het volledige Ardennen-drieluik. Dat betekent dat we hem dus in de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik acte de présence zullen zien geven. De ranke Zuid-Amerikaan weet nog niet welke voorbereidingskoers op de Tour hij gaat doen (Critérium du Dauphiné of Ronde van Zwitserland). Maar dat La Grande Boucle een belangrijke koers voor hem wordt, staat buiten kijf. Naast Pogacar en Vingegaard doen ook Primoz Roglic en Remco Evenepoel mee aan de grootste wielerkoers ter wereld. 'Hoe sterker de tegenstand, des te groter de prijs en de voldoening als je wint', klinkt het ambitieus.

Na de Tour de France rijdt hij (uiteraard) als titelverdediger de Olympische wegrit in Parijs. Ook de Ronde van Spanje, waar hij in 2022 liefst drie ritzeges boekte, staat op zijn lijstje. Die Vuelta-deelname lijkt in 2024 nog geen volledige zekerheid, al is kans wel zeer reëel.

Wedstrijdprogramma 2024 Richard Carapaz

6-11 februari: Ronde van Colombia
2 maart: Strade Bianche
3-10 maart: Parijs-Nice
1-6 april: Ronde van het Baskenland
14 april: Amstel Gold Race
17 april: Waalse Pijl
21 april: Luik-Bastenaken-Luik
2-9 juni: Critérium du Dauphiné (niet zeker)
9-16 juni: Ronde van Zwitserland (niet zeker)
29 juni - 21 juli: Tour de France
3 augustus: Olympische Spelen
17 augustus - 8 september: Vuelta a España

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws