Roglic, Pogacar, Vingegaard én Evenepoel? Carapaz ligt er niet wakker van: 'Wil strijden voor goed klassement' Wielrennen
Wielrennen

Roglic, Pogacar, Vingegaard én Evenepoel? Carapaz ligt er niet wakker van: 'Wil strijden voor goed klassement'

Roglic, Pogacar, Vingegaard én Evenepoel? Carapaz ligt er niet wakker van: 'Wil strijden voor goed klassement'

Richard Carapaz zal komende zomer terugkeren in de Tour de France. Dat bevestigt de Ecuadoriaan in een interview met Global Cycling Network. De pocketklimmer van EF Education-EasyPost kende afgelopen zomer een dramatische editie door al in de eerste etappe uit te vallen, maar zinspeelt op sportieve revanche: 'Ik wil proberen een goed klassement te rijden.' Carapaz moet zijn kalender nog officieel bevestigen, maar geeft dus alvast mee dat hij terug zal keren in de Tour.

Hierin verwacht hij hoge ogen te kunnen gooien. 'Ik voel me in dit team erg op mijn gemak en er liggen mooie kansen voor mij. De renners die mij kunnen helpen zijn van een hoog niveau, zoals Neilson Powless en Andrey Amador.' Ook teambaas Jonathan Vaughters spreekt zijn vertrouwen uit in Carapaz, en beargumenteert bovendien dat het matige jaar 2023 ook kwam door de conditie die zijn kopman vanaf het begin had. 'Hij was vermoeid uit 2022 gekomen, zijn amandelen werden geknipt en hij kende crashes. Nu heeft hij een veel beter plan klaar voor komend seizoen', aldus de Amerikaan.

Enorme concurrentie? Carapaz ligt er niet wakker van

Twee keer eerder reed Carapaz de Tour de France al uit. In 2021 werd hij derde in het eindklassement, achter Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard. De Ecuadoriaan behaalde zeer constante resultaten in grote rondes de laatste vijf jaar, daar hij ook de Giro al eens won en tweede werd in zowel de Vuelta als nogmaals de Giro. Afgelopen zomer had Carapaz graag willen concurreren met de beste klassementsmannen ter wereld, maar dat plan ging jammer genoeg niet door. Van angst voor deze mannen is absoluut geen sprake, Carapaz gaat de strijd graag aan, ook nu Remco Evenepoel en Primoz Roglic mee zullen doen.

'Ik begin weer op nul. Maar als de benen goed zijn, dan kan ik een goed klassement najagen. Dat is wel mijn doel. Ik moet afgelopen seizoen gewoon vergeten.' Vaughters is iets voorzichtiger: 'We jagen geen achtste plek na, we willen wedstrijden ook winnen. Het gaat van zijn vorm en prestaties in kleinere rondes afhangen welke steun Richie krijgt en welke doelen we opstellen', is de Amerikaan helder over de ambities van zijn ploeg in de Tour.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws