Carapaz opvallend positief na verliezen geel en tuimeling in klassement: 'Was een historische dag' Wielrennen
Wielrennen

Carapaz opvallend positief na verliezen geel en tuimeling in klassement: 'Was een historische dag'

Carapaz opvallend positief na verliezen geel en tuimeling in klassement: 'Was een historische dag'

Richard Carapaz is de gele trui na een dag alweer kwijt. De Ecuadoraanse kopman van EF Education-EasyPost kwam op de laatste klim, de Galibier, al snel in de problemen en verloor uiteindelijk ruim vijf minuten op Tadej Pogacar, die zowel de vierde etappe van de Tour de France won als het geel overnam. Na afloop overheerst bij Carapaz met name het goede gevoel over het dragen van de gele trui, al was het maar voor een dag.

'Het was een enorm zware dag', doet Carapaz zijn verhaal op de ploegsite. 'De hele dag lag het tempo heel hoog en op de laatste kilm ging het te hard voor mij. Ik heb geprobeerd te volgen, maar mijn benen waren er gewoonweg niet toe in staat.' Opvallend was dat ploegmaat Ben Healy een tijdje nog een tijdje in de groep van favorieten reed, terwijl Carapaz al even gelost was. In de afdaling vonden ze elkaar echter wel. 'Ik deed de afdaling samen met Ben. We gingen behoorlijk snel naar beneden. Ik heb vandaag genoten, wat het belangrijkste is. Het was een historische dag voor de ploeg.

Ook Healy kwam aan het woord. 'Op de eerste klim was het vol gas. Er was een bonussprint vlak voor de start, dus alle sprinters gingen ervoor. Na de bonificatiesprint was het een beetje meer gecontroleerd en een goede ontsnapping voor ons vertrok. Toen nam UAE het tempo over en bleef het tijdsverschil klein. Het was gewoon een uitputtingsslag vandaag. We kwamen aan bij de echte start van de Galibier en Richard had niet de beste benen, dus we bleven allemaal bij hem en steunden hem. Dat was het gewoon. We probeerden onze verliezen te beperken. We winnen samen en we verliezen samen.'

Klier: 'Het ging gewoon om de benen'

Net zoals bij Carapaz overheerst bij ploegleider Andreas Klier het goede gevoel. 'Het was geen verrassing dat de winnaar won, toch? Ook de groep die hem achtervolgde was geen verrassing. Dat is de crème de la crème. Ik heb genoten van het geel vandaag. Als het maar één dag is, is het één dag en toch heb ik ervan genoten. Niemand maakte een fout. Het ging gewoon om de benen. Punt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws