Carapaz toont goede benen in tiende rit Giro, ondanks val: 'Het was niets serieus' Wielrennen
Wielrennen

Carapaz toont goede benen in tiende rit Giro, ondanks val: 'Het was niets serieus'

Carapaz toont goede benen in tiende rit Giro, ondanks val: 'Het was niets serieus'

Richard Carapaz heeft in de tiende etappe van de Giro d'Italia andermaal zijn goede benen getoond. De man uit Ecuador werd vijfde, ondanks een val eerder in de rit. 'Ik ben tevreden', liet hij weten na afloop.

De olympisch kampioen deed via de kanalen van zijn ploeg verslag. 'In principe zou het een makkelijke etappe moeten worden, maar uiteindelijk werd het een gecompliceerde', geeft Carapaz aan. 'Er was een moment dat we afdaalden en er was plots wat rumoer, waardoor ik aan één kant van de weg tegen de grond ging.'

Carapaz: 'Wilde een kans pakken'

'Ik ben oké', verzekerde Carapaz na afloop snel. 'Het was niets serieus, enkel wat road rash', aldus de Ecuadoriaan. Carapaz moest het in de absolute finale overigens zonder ploeggenoten stellen nadat Pavel Sivakov een uitstekende job verrichte, maar werd desondanks nog keurig vijfde.

'De jongens hebben het geweldig gedaan', gaf de kopman na afloop aan. 'Ik voelde me richting het einde van de rit goed, dus we probeerden een kans te pakken om wat secondes te grijpen. Hiervoor moesten we een sprint ontlopen, maar uiteindelijk eindigde ik juist in zo'n sprint als vijfde. Daar ben ik tevreden mee', sluit Carapaz af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws