Bouwman zesde in sprintje Giro: 'Getuigt van mentale en fysieke frisheid' Wielrennen
Wielrennen

Bouwman zesde in sprintje Giro: 'Getuigt van mentale en fysieke frisheid'

Bouwman zesde in sprintje Giro: 'Getuigt van mentale en fysieke frisheid'

Jumbo-Visma was volop aanwezig in de tiende etappe van de Giro d'Italia. De Nederlandse ploeg probeerde het met enkele aanvallen en sleepte er uiteindelijk een zesde plaats uit met Koen Bouwman in het sprintje, dat door Biniam Girmay gewonnen werd.

Ploegleider Marc Reef sprak na afloop van een lastige dag in het wedstrijdrapport van Jumbo-Visma. 'De snelheid lag hoog in de eerste honderd kilometer en vanaf de start van het heuvelgedeelte ging het tempo alleen nog maar verder omhoog. Uiteindelijk hebben we, omdat er veel controle in het peloton was, getracht om voor Pascal Eenkhoorn de groep zo klein mogelijk te maken', aldus de sportief directeur van de supermarktformatie.

Jumbo-Visma wilde voor Eenkhoorn gaan

Jumbo-Visma viel aan met Tobias Foss, maar dat bleek onderdeel van een ander plan om Eenkhoorn te lanceren. 'Op de slotklim hebben we dat vanaf de voet met Tobias in gang gezet, waardoor het tempo opnieuw omhoog ging.' Dat tempo werd zelfs even opgepakt door de klassementsrenners, waardoor er nog geen dertig man overbleven op de top. Pascal kon daar uiteindelijk net niet aanhaken, maar we hadden wel Koen, Sam en Gijs Leemreize mee', schetst Reef.

Toen moest er dus geschakeld worden van Eenkhooorn naar Bouwman. 'We hebben Koen in stelling gebracht en hij sprintte naar een mooie zesde plaats. De strijd en de bereidheid die onze renners aan de dag hebben gelegd was goed om te zien. Zowel mentaal als fysiek getuigt dat nog van frisheid. Dat biedt hoop voor de komende dagen', zo kijkt Reef vol vertrouwen uit. Woensdag gaat er waarschijnlijk gesprint worden, maar de dagen daarna bieden weer kansen voor de aanvallende types.

Sam Oomen werd uiteindelijk elfde, terwijl Gijs Leemreize sterk naar een 21e plek reed. Tom Dumoulin finishte de etappe als 55e, op 56 seconden van winnaar Girmay. Eenkhoorn werd in diezelfde groep 34e.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws