Carthy keldert naar zevende plaats in het klassement: 'Kon ze niet volgen' Wielrennen
Wielrennen

Carthy keldert naar zevende plaats in het klassement: 'Kon ze niet volgen'

Carthy keldert naar zevende plaats in het klassement: 'Kon ze niet volgen'

Hugh Carthy kende wederom geen geweldige dag in de twintigste etappe van de Giro d'Italia. De kopman van EF Education-NIPPO kon lang aanhaken bij het groepje met favorieten, maar zakte er op het laatst toch nog behoorlijk doorheen. Daardoor zag hij Romain Bardet en Daniel Felipe Martínez over hem heen springen in het klassement, waardoor hij als zevende de afsluitende tijdrit van zondag ingaat.

De 26-jarige Brit had bij aanvang van de etappe nog zicht op plek vier, maar dan moest hij een achterstand goedmaken op Aleksandr Vlasov, de nummer vier van het klassement. Uiteindelijk moest hij zelfs tijd toegeven en zag hij zichzelf na afloop op een teleurstellende zevende plek in het klassement terug. Dat was mede te danken aan het feit dat Bardet al op vijftig kilometer van de meet samen met Damiano Caruso de aanval koos en zodoende op het eind genoeg tijd over had om Carthy voorbij te steken in het klassement. Door het knappe knechtwerk van Martinez, sprong ook hij de Colombiaan over Carthy heen.

Na afloop was Carthy niet eens heel teleurgesteld en hoopt hij morgen goed voor de dag te komen. 'Het ging best goed. INEOS had een goede snelheid om te controleren, dus ik raakte niet in paniek. Op het eind kon ik ze niet volgen. Nu is het vooral rusten en voorbereiden voor morgen.' Dan heeft de Brit nog dertig kilometer om respectievelijk 26 seconden goed te maken op Martinez en 34 seconden op Bardet. Dit jaar kon Carthy nog geen potten breken in verschillende tijdritten. Voor een goede afsluiter zal hij vermoedelijk moeten zoeken naar zijn benen in de Vuelta van 2020, toen hij over een parcours van 33 kilometer als vierde eindigde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws