Caruso kan zijn geluk niet op na ritzege in Giro: 'Ik ben de gelukkigste man op aarde' Wielrennen
Wielrennen

Caruso kan zijn geluk niet op na ritzege in Giro: 'Ik ben de gelukkigste man op aarde'

Caruso kan zijn geluk niet op na ritzege in Giro: 'Ik ben de gelukkigste man op aarde'

'De gelukkigste man op aarde', zo noemde Damiano Caruso zichzelf na zijn kersverse ritzege in de Giro d'Italia. De renner van Bahrain Victorious kwam solo over de meet in de twintigste etappe en gaat hoogstwaarschijnlijk tweede worden in het eindklassement.

In het flashinterview doet Caruso zijn verhaal. 'Ik dacht aan duizenden dingen in de laatste meters voor de finish: al mijn opofferingen, mijn trainingen, en al het werk dat mijn ploegmaten verricht hebben. Vandaag heb ik een droom waar kunnen maken. Ik denk dat ik de gelukkigste man op aarde ben', vertelt Caruso, die met name zijn dank uitspreekt naar Pello Bilbao. De Spanjaard nam namelijk flink wat kopwerk voor zijn rekening in het groepje met onder meer Romain Bardet en Caruso zelf.

Dat groepje ontstond in de afdaling van San Bernardino, waarin Team DSM het tempo flink deed opschroeven. Caruso vertelt op de ploegsite dat de daaropvolgende aanval niet gepland was. 'Maar toen DSM versnelde, besloten Pello en ik te volgen, aangezien we dachten dat dat een goede strategische zet kon zijn. Uiteindelijk bleek het de winnende zet te zijn. Voordat Pello moest lossen, dankte ik hem voor zijn prachtige prestatie', aldus Caruso, die zondag zijn tweede plek in het eindklassement mag gaan verdedigen in de slottijdrit naar Milaan.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws