Bardet stijgt een plek (5e) met verrassende aanval: 'Hadden niets te verliezen' Wielrennen
Wielrennen

Bardet stijgt een plek (5e) met verrassende aanval: 'Hadden niets te verliezen'

Bardet stijgt een plek (5e) met verrassende aanval: 'Hadden niets te verliezen'

Romain Bardet wist in de twintigste etappe van de Giro d'Italia met een verrassende aanval naar de vijfde plaats in het algemeen klassement te klimmen. Voor de dagzege kwam de kopman van Team DSM net tekort, waardoor hij na afloop met gemengde gevoelens terugblikte op de etappe.

Bardet koos er samen met ploeggenoot Michael Storer voor om op vijftig kilometer van de meet een verrassende aanval te plaatsen, in de afdaling richting de voorlaatste klim. Zij kregen gezelschap van de mannen van Bahrain Victorious, die eenzelfde plan hadden gesmeed met Damiano Caruso en Pello Bilbao. Met zijn vieren trokken ze door richting de slotklim, waar Bardet al snel alleen kwam te zitten met Caruso. De Italiaan dicteerde de gehele klim het tempo, om hem twee kilometer voor de streep uit het wiel te rijden. 'We hadden niets te verliezen, want ik stond zesde algemeen en was geen bedreiging voor de roze trui. Op de laatste klim was Caruso sterker. Op drie kilometer voor de streep waren mijn benen op.'

Uiteindelijk wist Bardet op een vierde plaats in de daguitslag te finishen, op 35 seconden van Caruso. Doordat hij bijna een minuut pakte op Hugh Carthy, wist hij wel te stijgen naar de vijfde plaats in het klassement. Desondanks had hij graag een etappe bijgeschreven in deze Giro d'Italia. 'Petje af voor mijn teamgenoten, want zij reden een geweldige etappe. Ik dacht echt dat ik vandaag kon winnen. Ik ben erg teleurgesteld, maar als team hebben we het goed gedaan.' Wil Bardet zijn vijfde plaats behouden, dan moet hij Daniel Felipe Martínez (acht seconden) en Carthy (34 seconden) in de afsluitende tijdrit over dertig kilometer achter zich houden.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws