Caruso vecht zich naar vierde plaats in eindklassement Giro: 'Wilde de fans niet teleurstellen' Wielrennen
Wielrennen

Caruso vecht zich naar vierde plaats in eindklassement Giro: 'Wilde de fans niet teleurstellen'

Caruso vecht zich naar vierde plaats in eindklassement Giro: 'Wilde de fans niet teleurstellen'

In de door Primoz Roglic gewonnen klimtijdrit op Monte Lussari finishte Bahrain Victorious-routinier Damiano Caruso als vierde, op bijna één minuut van de Sloveense laureaat. De ervaren Italiaan sluit de rittenkoers in zijn thuisland af als vierde in de algemene rangschikking, wat volgens hemzelf een kers op de taart van een bijzonder geslaagde Ronde van Italië is. Dat vertelde de rot in het vak na afloop van de monstertijdrit aan SpazioCiclismo.

'Ook in de dagen voorafgaand aan de tijdrit had ik goede benen. Ik was er dus van overtuigd dat ik ook in deze race tegen de klok een mooi resultaat moest kunnen neerzetten', aldus de zelfverzekerde Caruso. 'Ik had zelfs even de beste tijd aan de finish. De drie sterkste renners moesten toen nog komen, maar er was geen groot gat tussen mij en Joao Almeida, die ik als referentiepunt had gekozen.'

'Op sommige stukken lijkt het alsof je fiets niet vooruit wil', omschrijft Caruso de horrorbeklimming van de Monte Lussari

'Het is een eindeloze klim. Op sommige stukken lijkt het alsof je fiets niet vooruit wil. Bovendien weerhoudt het beton je ervan om makkelijk vooruit te geraken. Je moet je veel concentreren op het trappen en op je ademhaling', luidt zijn analyse van het loeizware onding.

Caruso is bijzonder tevreden met hetgeen hij in de Giro gepresteerd heeft. 'Ik heb er altijd in geloofd en wilde het opnieuw bewijzen', refereert hij aan zijn tweede plaats in het algemeen klassement van de Giro in 2021. 'In deze ronde had ik het op sommige dagen extreem moeilijk. Maar ik wilde mezelf en de fans niet teleurstellen. Ik wil graag alle fans die me hebben gesteund bedanken', geeft hij ter afsluiting mee.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news