De Kleijn verslaat Démare in slotrit Boucles de la Mayenne, Lazkano schrijft eindzege bij op zijn palmares Wielrennen
Wielrennen

De Kleijn verslaat Démare in slotrit Boucles de la Mayenne, Lazkano schrijft eindzege bij op zijn palmares

De Kleijn verslaat Démare in slotrit Boucles de la Mayenne, Lazkano schrijft eindzege bij op zijn palmares

Arvid de Kleijn heeft de slotetappe van de Boucles de la Mayenne gewonnen. De Nederlandse sprinter van Tudor Pro Cycling Team toonde zich de allersterkste in de massasprint. Arnaud Démare (Groupama-FDJ) werd tweede, Axel Zingle (Cofidis) derde. Oier Lazkano mag zich de eindwinnaar van de Franse rittenkoers noemen.

Daags na de sprintzege van Démare stond het peloton in de afsluitende etappe andermaal een vlakke rit te wachten, waardoor de leidende positie van Lazkano normaliter niet in gevaar zou komen. Tussen Montsûrs en Laval moesten de heren 167 kilometer afleggen, waarbij er onderweg een aantal heuveltjes opdoemden. De geïnteresseerde wielerliefhebbers die graag live op locatie naar de koers wilden gaan kijken, kozen het best finishplaats Laval als plek om zich te posteren. In de ultieme slotfase dienden de coureurs namelijk een aantal rondjes over de aldaar uitgetekende lokale lus af te werken.

De Kleijn troeft Démare af in massasprint, Lazkano eindwinnaar

Al vroeg in de etappe kozen vijf vluchters het ruime sop. Marco Tizza (Bingoal WB), Jon Barrenetxea (Caja Rural), Flavien Maurelet (St Michel - Mavic - Auber93), Maximilien Juillard (Van Rysel - Roubaix Lille Métropole) en Tom Mainguenaud (Van Rysel - Roubaix Lille Métropole) vormden de vlucht van de dag. Onder leiding van Groupama-FDJ (Démare) en Movistar (Lazkano) zorgde het pak ervoor dat de voorsprong van de ontsnapten niet al te ver de pan uitrees.

Op zo'n twintig kilometer van de finish werden de dappere vluchters bij hun lurven gevat, waarna alles in de richting van een massasprint leek te wijzen. Ook een late duo-aanval van Van Rysel - Roubaix Lille Métropole mocht niet baten. Zodoende kon het publiek in Laval zich gaan opmaken voor een krachtsexplosie in de vorm van een massasprint. In die sprint ging Démare als eerste aan, maar was het De Kleijn die zich de allersterkste toonde en de Fransman naar het tweede schavotje verwees. De eindzege van Lazkano kwam niet in het geding.

Uitslag etappe 3 Boucles de la Mayenne 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws