Sivakov wist dat hij de betere was van Carapaz: 'Hij daalt beter, maar ik had meer over' Wielrennen
Wielrennen

Sivakov wist dat hij de betere was van Carapaz: 'Hij daalt beter, maar ik had meer over'

Sivakov wist dat hij de betere was van Carapaz: 'Hij daalt beter, maar ik had meer over'

Koud terug uit Canada schreef Pavel Sivakov woensdag in Italië alweer de Giro della Toscana op zijn naam. De Fransman, die na zijn niet-selectie voor de Vuelta in goede vorm steekt, klopte in Italië onder meer Richard Carapaz (EF Education-EasyPost) en toekomstig ploegmaat Tadej Pogacar van UAE-Team Emirates.

Met een slimme move op één kilometer van de finish, Sivakov demarreerde op een brug weg van Carapaz, trok hij de koers naar zich toe. 'Op de klim (Monte Serra, red.) was ik de sterkste, ik kwam daar als eerste over de top. Carapaz is een goede daler en ik ging er dus vanuit dat hij terug zou komen, maar dat was alleen maar goed', aldus de nummer twee van de GP Montréal van afgelopen zondag. In de Canadese metropool moest hij in een sprint-a-deux de duimen leggen voor Adam Yates, volgend jaar net als Tadej Pogacar zijn ploeggenoot bij UAE-Team Emirates. De Sloveense superster maakte overigens zijn rentree in Toscane, maar kon niet mee met Sivakov en co.

Sivakov voor eerst in lange tijd met handen in de lucht over de meet

De tot Fransman geneutraliseerde Rus verklaarde zich nader waarom hij het wel fijn vond dat Carapaz nog bij hem kwam in de afdaling van de Monte Serra. 'Het was namelijk nog vrij lang tot de finish en dan is het altijd beter om met twee te zijn. Ik voelde dat ik nog meer overhad, dus gaf ik alles op die laatste brug. Dat was gelukkig genoeg.'

'Ik was al lang op zoek naar een overwinning. Afgelopen seizoen won ik de Ronde van Burgos, maar dat was een eindklassement. Toen kon ik mijn handen dus niet in de lucht gooien. Ik ben heel blij dat het nu wel hier lukt', sloot hij het ietwat ongemakkelijke flashinterview met een onderdrukte glimlach af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws