Van Aert slaat geliefde Strade Bianche mogelijk over: 'Misschien eens andere steen omkeren' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert slaat geliefde Strade Bianche mogelijk over: 'Misschien eens andere steen omkeren'

Van Aert slaat geliefde Strade Bianche mogelijk over: 'Misschien eens andere steen omkeren'

Wout van Aert twijfelt al over het WK veldrijden en gaat ook in zijn wegseizoen serieuze offers brengen om top te zijn in de klassiekers die er voor hem toe doen. De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zijn het hoofddoel en daar moet zelfs Strade Bianche misschien voor wijken.

Van Aert reed de Italiaanse eendagskoers op de witte wegen van Toscane de laatste vier jaar altijd. Hij werd derde bij zijn debuut in 2018, deed dat in 2019 nog eens dunnetjes over en zegevierde in coronajaar 2020. Afgelopen seizoen kwam hij wat te kort, maar werd hij alsnog vierde. De wedstrijd lijkt zodoende een garantie op succes, en toch denkt men er bij Jumbo-Visma over om Strade Bianche in 2022 over te slaan.

Parijs-Nice voor Van Aert, WK veldrijden of openingsweekend?

'Het is ons de voorbije jaren nog niet gelukt om met Wout een kasseimonument te winnen, dus misschien moeten we eens een andere steen omkeren en de aanloop anders aanpakken', zo legt sportief directeur Merijn Zeeman uit aan Het Nieuwsblad. 'Milaan-Sanremo wordt zijn eerste grote afspraak. Nadien volgen Harelbeke, Gent-Wevelgem, de Ronde en Roubaix. De Strade maakt geen deel meer uit van zijn prioriteitenlijstje, omdat de datum moeilijk ligt.'

In plaats van de focus op het Italiaanse eendagswerk, opteert Jumbo-Visma voor een rittenkoers in Frankrijk. Parijs-Nice lijkt een serieuze optie. En natuurlijk moet er nog een knoop worden doorgehakt over het WK veldrijden in Fayetteville (Amerika). Mocht Van Aert daar starten, dan gaat het openingsweekend met de Omloop Het Nieuwsblad aan z'n neus voorbij. Gaat hij niet naar Amerika, dan lijken we Van Aert terug te zien in de eerste Vlaamse klassieker van 2022.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws