Cavendish beetje in shock na parcourspresentatie Tour: 'Zwaarste parcours dat ik ooit heb gezien' Wielrennen
Wielrennen

Cavendish beetje in shock na parcourspresentatie Tour: 'Zwaarste parcours dat ik ooit heb gezien'

Cavendish beetje in shock na parcourspresentatie Tour: 'Zwaarste parcours dat ik ooit heb gezien'

Mark Cavendish is geschrokken van het parcours van de Tour de France. Het parcours kent acht vlakke etappes, vier heuvelachtige etappes, zeven bergetappes en twee tijdritten. Toch lijkt het erop dat er weinig echte sprintkansen zijn voor de Brit, die spreekt van 'het moeilijkste parcours dat ik ooit heb gezien in de Tour.'

Cavendish maakte onlangs zijn verlenging in het wielrennen bekend. Nadat het afgelopen seizoen door een crash niet was gelukt om een etappe te winnen in de Tour, leek het erop dat hij op gelijke hoogte zou blijven staan met Eddy Merckx qua etappezeges: 34. Toch wil de Brit het nog één keer proberen om het record te verbreken. Dit gaat hij doen met een versterkte Astana Qazaqstan Team-trein. Michael Mørkøv is bij het team gekomen, samen met een andere renner van Soudal-Quick Step: Davide Ballerini. Max Kanter van Movistar en Rüdiger Selig van Lotto-Dstny zijn ook mannen die zich hebben bewezen in de sprint.

Weinig sprintmogelijkheden voor Cavendish in de Tour

Cavendish weet dat het niet makkelijk zal worden en dat er eigenlijk maar weinig echte sprintmogelijkheden zijn. De eerste sprintkans lijkt zich voor te doen in etappe drie naar Turijn. In theorie zou de Brit daar een nieuw etappeoverwinningsrecord kunnen vestigen. Er zijn andere sprintmogelijkheden in etappe vijf en zes. Etappe negen omvat veertien gravelstroken, terwijl waaiers etappe tien naar Saint-Amand-Montrond en etappe zestien naar Nîmes kunnen verstoren. In deze etappes lijken de kansen voor Cavendish te liggen.

Alle bergetappes, met name in de Alpen in de laatste week, zijn zware dagen voor de sprinters en hun lead-out treinen. Op die dagen moeten ze waarschijnlijk vechten om binnen de dagelijkse tijdslimiet te finishen. 'Er zijn een paar mogelijkheden, maar je moet er wel zien te komen, dat is het probleem', zei Cavendish over de sprintkansen tegen GCN. 'Ik denk dat Turijn dé kans biedt voor sprinters. Dit is misschien wel het zwaarste parcours dat ik ooit heb gezien tijdens een Tour de France.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws