Bernal klaar met rol als knecht: geen Tour de France, maar focus op Vuelta voor 'triple crown' en uniek rijtje Wielrennen
Wielrennen

Bernal klaar met rol als knecht: geen Tour de France, maar focus op Vuelta voor 'triple crown' en uniek rijtje

Bernal klaar met rol als knecht: geen Tour de France, maar focus op Vuelta voor 'triple crown' en uniek rijtje

Egan Bernal heeft aangekondigd dat hij volgend jaar zijn zinnen zet op de Vuelta á España. Afgelopen seizoen reed de Colombiaan in de rol van knecht in zowel de Ronde van Frankrijk als de Ronde van Spanje. In 2024 wil Bernal weer kopman zijn en gaat hij er alles aan doen om de enige grote ronde die hij nog niet heeft weten te winnen, te winnen.

In de podcast Tachalo laat Bernal weten dat hij geen geheimen heeft en dat zijn planning voor volgend jaar draait om de Vuelta. In 2019 wist de Colombiaan al de Tour de France te winnen en in 2021 was hij de sterkste in de Giro. De Ronde van Spanje is dus de enige grote ronde die hij nog niet heeft weten te winnen. Afgelopen seizoen reed Bernal ook al in de Spaanse ronde. Toen reed hij wegens een gebrek aan vorm nog niet mee voor het klassement.

Bernal wil in uniek rijtje terecht komen

Na zijn verschrikkelijke valpartij in 2022, is de voormalige Tourwinnaar nog op zoek naar de juiste vorm. Om die reden reed Bernal afgelopen seizoen als knecht in de Tour en in de Vuelta. Bernal geeft aan dat hij volgend seizoen weer helemaal terug is en zijn 'triple crown van de grote rondes' wil voltooien. Mocht hem dit lukken, dan komt de Colombiaan terecht in een illuster rijtje met Jacques Anquetil, Felice Gimondi, Eddy Merckx, Bernard Hinault, Alberto Contador, Vincenzo Nibali en Chris Froome.

Bij zijn ploeg INEOS Grenadiers is Bernal in 2024 één van de belangrijke kopmannen, helemaal na het vertrek van meerdere ronderenners, zoals Daniel Felipe Martinez, Tao Geoghegan Hart en Ben Tulett. Geraint Thomas, de man die afgelopen seizoen bijna de Ronde van Italië wist te winnen, heeft wel voor twee jaar bijgetekend. Ook Carlos Rodríguez blijft langer verbonden aan de Britse ploeg. Heel lang leek het erop dat de jonge Spanjaard de overstap naar Movistar zou maken, maar dinsdag werd bekend dat hij tot ten minste 2027 een Grenadier blijft. Woensdag maakte de ploeg ook weer een nieuwe renner bekend. Andrew 'AJ' August, het achttienjarige Amerikaanse supertalent, komt het team versterken.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news