'Cavendish maakt verrassende overstap naar opvolger B&B Hotels-KTM' Wielrennen
Wielrennen

'Cavendish maakt verrassende overstap naar opvolger B&B Hotels-KTM'

'Cavendish maakt verrassende overstap naar opvolger B&B Hotels-KTM'

Dat Mark Cavendish gaat vertrekken bij Quick Step-Alpha Vinyl was al bekend, maar hij lijkt nu eindelijk een ploeg te hebben gevonden. De opvolger van B&B Hotels-KTM geeft de Manx Missile naar verluidt onderdak voor het seizoen 2023.

Ouest-France meldt dat Cavendish een contract heeft getekend voor het team van Jérôme Pineau. Hij zou een contract krijgen voor een seizoen, met een optie voor een extra jaar. De Britse supersprinter is op zoek naar een laatste ritzege in de Tour de France. Met 34 zeges deelt hij dit record met Eddy Merckx. Cavendish wil dolgraag alleen bovenaan het lijstje staan. Enigszins verrassend mocht het dan ook genoemd worden dat hij niet aan de start stond in Kopenhagen dit jaar. Bij Quick Step-Alpha Vinyl werd hij de deur gewezen, nadat Patrick Lefevere stelde dat de Brit geen deel uit zou maken van de Belgische ploeg in 2023.

Meerdere ploegen hadden interesse in Cavendish. EF Education-EasyPost en Intermarché-Wanty-Gobert hengelden al naar de sprinter, maar om verschillende redenen werd de interesse nooit echt concreet. De Franse ploeg van Pineau wil de gok graag wagen. De ploeg hoopt volgend seizoen een stap naar de top te maken. Er komen nieuwe investeringen, wat mogelijkheden geeft voor de toekomst. De ploeg zou op 26 oktober, daags voor de presentatie van het parcours van de Tour de France, zelf een presentatie houden waar de nieuwe sponsors, de nieuwe ploegnaam en de aanwinsten worden gepresenteerd.

Ook Sinkeldam en Bol genoemd als aanwinsten

Niet alleen Cavendish wordt genoemd bij de opvolger van B&B Hotels-KTM. De Franse ploeg wil naar verluidt ook graag Ramon Sinkeldam (Groupama-FDJ), Cees Bol (Team DSM) en Maximiliano Richeze (UAE Team Emirates) binnenhalen. De sprintploeg zou op die manier een enorme upgrade krijgen. Ook Nick Schultz (BikeExchange-Jayco) wordt genoemd als een aanwinst. De Australiër won bijna de tiende etappe van de Tour de France en zal de klimmersploeg aanvullen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws