Lefevere heeft geen plek voor Cavendish: 'Geen onderdeel van ons project' Wielrennen
Wielrennen

Lefevere heeft geen plek voor Cavendish: 'Geen onderdeel van ons project'

Lefevere heeft geen plek voor Cavendish: 'Geen onderdeel van ons project'

Mark Cavendish staat op het punt om te vertrekken bij Quick Step-Alpha Vinyl. De Britse sprinter maakt geen deel uit van de toekomstplannen van de ploeg, zo laat ploegbaas Patrick Lefevere doorschemeren.

Op de rustdag van de Tour de France werden bij de ploeg van Lefevere diverse toekomstplannen gepresenteerd, waaronder het nieuwe tenue van de Soudal-Quick Step-ploeg. Zo gaat de ploeg vanaf 2023 door het leven. Door Gazzetta dello Sport werd Lefevere gevraagd naar de plannen rond Cavendish, die eerder al gepasseerd werd door de ploegbaas voor de Tour de France.

'Hij zal niet blijven, denk ik. Het is niet mogelijk', klinkt het namens de flamboyante Belg bij het medium. De sportkrant vertelt hij dat het hem veel pijn doet Cavendish te laten gaan. 'Ik zou het wel graag willen, maar af en toe komen er momenten dat je mensen moet bedanken voor alles wat ze voor je team gedaan hebben. En ik hoop dat het omgekeerd voor hem ook zo is.'

'Cavendish zoekt contract voor twee jaar'

Cavendish leek enkele jaren geleden geen schim meer van zijn vroegere zelf, maar hervond in dienst van Lefevere zijn vorm. Mede daardoor zal de Brit het idee hebben dat hij in het peloton nog niet klaar is. 'Ik weet dat hij een contract voor nog twee jaar zoekt, maar hij is geen onderdeel van ons project', besluit Lefevere tot slot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws