Cavendish na ritzege in België: 'Met Mørkøv voor je, win je. Dat weet iedereen' Wielrennen
Wielrennen

Cavendish na ritzege in België: 'Met Mørkøv voor je, win je. Dat weet iedereen'

Cavendish na ritzege in België: 'Met Mørkøv voor je, win je. Dat weet iedereen'

Mark Cavendish heeft de vijfde, en tevens laatste, etappe van de Baloise Belgium Tour op zijn naam geschreven. Als een kind zo blij stond hij de pers te woord na afloop van de rit.

'Ik ben hier echt ongelofelijk tevreden mee', vertelt Cavendish in het flashinterview. 'Het is heel erg fijn om tegen Caleb Ewan en Tim Merlier te mogen sprinten op deze manier. Er zijn hier meer sprinters dan in veel grote rondes. Het zijn er zoveel! In de vorige sprintersrit kwamen we er daardoor niet aan te pas, zoveel ploegen waren voor de eerste plek in het peloton aan het vechten. Het is ons echt duidelijk gemaakt dat dat niet nog een keer mocht gebeuren!'

Hij steekt vervolgens nog de loftrompet over zijn ploeg, Deceuninck - Quick-Step. 'In een ploeg als deze meevechten voor de zege is echt een droom voor elk kind. We rijden met zulke grote namen, het is ongekend. Wanneer je Michael Mørkøv voor je hebt als lead-out, win je, dat weet iedereen. Het is echt een grote eer om onderdeel te zijn van deze ploeg. Ik werd vlak voor de wedstrijd nog uit de selectie gekickt omdat Sam Bennett wilde rijden! Door zijn blessure kon ik echter als nog starten.

Cavendish houdt boot af over Tourdeelname

Die blessure van Bennett gooit mogelijk de plannen van Deceuninck - Quick-Step nog helemaal om voor de Tour de France, wanneer Cavendish daarnaar gevraagd wordt, houdt hij de boot af. 'Het is niet aan mij of ik naar de Tour ga. We hebben Bennett in de ploeg, die vorig jaar de groene trui meenam naar huis. Ik denk dat het het beste is eerst zijn plannen duidelijk te hebben, voor we naar mijn positie gaan kijken als vervanger.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws